ZF Private health

ZF Private Health. Clinica Hope, cu centre în Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi şi Timişoara şi o echipă de 200 de oameni, tratează peste 5.000 de pacienţi anual: „15 oameni din 200 cât are un medic în mod obişnuit pe lună pot beneficia de şedinţă decontată de Casa de Asigurări“

26.01.2024, 00:07 Autor: Georgiana Mihalache

Pe harta de extindere va urma Craiova în 2024, dar şi Oradea este pe listă În 2023, cifra de afaceri a clinicii Hope a ajuns la 3,4 mil. euro, plus 23%.

Circa jumătate din populaţie are nevoie de servicii de psihoterapie pentru a face faţă unor probleme precum stresul, burnout-ul, anxieta­tea, dar şi tulburări mai grave, susţine medicul Gabriella Bondoc, fondatoarea Clinicii Hope. În ultimii ani, pe fondul cererii de servicii pentru sănătatea mintală, brandul Hope s-a extins din Bucureşti şi în Iaşi, Cluj-Napoca şi Timişoara. În 2024, planurile antreprenoarei urmăresc o nouă unitate în Craiova.

„Peste 50% din populaţie are ne­voie în prezent de servicii de sănă­tate mintală. Anul trecut în iu­nie 2023, am deschis sediul din Timişoara. Tratăm nu numai anxietate şi depresie, dar şi tulburările severe, oameni cu multiple tentative de suicid, cu tulburare bipolară, de schi­zofrenie, acolo unde, până când am apărut noi pe piaţă, nu existau prea multe servicii psihologice specifice, ci doar tratament medicamentos“, a poves­tit Gabriella Bondoc în cadrul emisiunii ZF Private Health.

În total, echipa Hope numără în prezent 200 de oameni, iar într-un an peste 5.000 de pacienţi unici beneficiază de unul dintre serviciile oferite de clinică.

Totuşi, această nişă nu este lipsită de provocări, date în principal de finanţarea scăzută pentru consultaţii sau tratamente decontate.

„Operatorii privaţi pot contracta servi­cii prin Casa de Asigurări, este nevoie ca serviciile să fie accesate şi de oamenii care nu au puterea financiară să-şi plătească terapiile săptămâ­nal. Sunt locuri limitate pentru fieca­re medic pentru decontare şi apro­xi­mativ 15 oameni din 200 cât are un me­dic în mod obişnuit pe lună pot beneficia de şedinţă decontată de Casa de Asigurări“, a explicat Gabriella Bondoc.

Circa 55% din businessul Hope vin din decontarea cu Casa de Asigurări.

În urma incertitudinii din piaţă, fonda­toarea clinicii Hope a pus în aşteptare ex­tin­derea în Craiova anul trecut, însă în 2024 urmează să deschidă o nouă unitate în su­dul ţării. În plus, pe hartă a apărut şi Oradea ca potenţială piaţă pentru investiţie.

„Adăugăm servicii noi, şi anume stimu­lare electrică şi magnetică transcraniană. Apar în fiecare zi tot felul de pseudointer­ven­ţii la nivelul cerebral şi nouă ne place să aducem doar ceea ce este deja ştiinţific validat“, a mai adăugat Gabriella Bondoc.

În plus, pacienţii pot să acceseze servicii de psihoterapie şi online. Cele mai frec­vente probleme cu care vin oamenii în cabinetele Hope sunt tulburările anxioase şi depresive, stres şi burnout.

„Cred că oamenii au ajuns să înţeleagă că sufletul şi mintea sunt extrem de im­por­tante şi au nevoie să fie tratate la standarde internaţionale. Accesul la informaţie este din ce în ce mai amplu şi oamenii au început să înţeleagă diferenţa dintre pseudoştiinţă şi intervenţii validate la nivel internaţional“, a concluzionat Gabriella Bondoc.

În piaţă activează cabinete de psihiatrie individuale, cabinete psihologice, dar şi câ­te­va clinici care s-au dezvoltat ca o reţea. Clinica Hope a apărut în 2015, în Bucureşti, din dorinţa Gabriellei Bondoc, de profesie medic psihoterapeut, de a porni propriul busi­ness. Domeniul psihoterapiei a prins din ce în ce mai mult avânt, pe fondul creş­terii nivelului de conştientizare asupra problemelor mintale în rândul populaţiei.

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea

Banca Transilvania Regina Maria