ZF Private health

ZF Private Health. Medicul Teodor Holhoş, fondatorul clinicilor de oftalmologie Doctor Holhoş: Construim un spital pe cinci etaje în Alba Iulia şi avem în plan al doilea spital la Cluj

23.12.2022, 00:07 Autor: Mirabela Tiron

♦ Medicul chirurg oftalmolog a dezvoltat o reţea de cinci clinici de oftalmologie în Alba Iulia, Turda, Mediaş, Sibiu şi Cluj-Napoca.

Teodor Holhoş, chirurg  oftalmolog şi fondatorul clini­cilor de oftalmologie Doctor Holhoş, reţea ce include 5 clinici, construieşte un spital pe cinci  etaje în  Alba Iulia şi are în plan un al doilea spital la Cluj-Napoca.

„Primul spital este în construcţie, un spital de 5 etaje în Alba Iulia, lucrăm la ultimul etaj. Este un proiect început în urmă cu câţiva ani. Sper ca într-un an, un an şi jumătate să dăm drumul, are şi alte specialităţi medicale pe lângă oftalmologie. Am demarat această construcţie din fonduri proprii în 2017, am întins investiţia pe mai mult timp pentru că nu am vrut să fac credite“, a declarat chirurgul oftalmolog Teodor Holhoş, fondatorul clinicilor Dr. Holhoş, în cadrul emisiunii ZF Private Health. El nu a precizat la cât se va ridica investiţia totală în acest spital.

În prezent Dr. Holhoş include o reţea de 5 clinici de oftalmologie în Alba Iulia, Cluj, Sibiu, Turda şi Mediaş.

„Foarte mulţi colegi care sunt la început de drum m-au rugat dacă nu am câte un cabinet să îi primesc la mine în clinică, dar prin acest spital care se întinde pe 3.000 mp, pe cinci etaje, încap şi alte specialităţi. La rugămintea colegilor mei am făcut 4 săli de operaţie indepedente, cu peste 20 de paturi, în dorinţa de-a oferi servicii cât mai bune oraşului în care m-am născut“. În proiect este şi un spital la Cluj-Napoca, unde medicul a petrecut 11 ani, potrivit lui.

El mai spune că a dezvoltat aceste clinici de oftalmologie pentru că şi-a dorit foarte mult să profeseze în România şi cum nu a  fost primit în sistemul public de sănătate a înfiinţat prima clinică de oftalmologie la Alba Iulia. 

„Mi-am dorit să rămân în România, nu am fost primit în sistemul public, am încercat să intru în spitalul din Alba Iulia, unde nu am fost dorit, deşi eram singurul candidat. Am pornit de la zero, am început cu un cabinet de consultaţii  şi o clinică de oftalmologie unde făceam operaţii, începuturile unui tânăr sunt anevoioase. Dacă nu ai acces la sistemul de stat unde să îţi faci un renume, oamenii la început nu au încredere“.

A doua clinică a fost deschisă în Turda, apoi la Mediaş, Sibiu şi Cluj-Napoca. „În Alba Iulia am ajuns la un potenţial maxim, o operaţie durează trei minute, operam aici într-o singură zi a săptămânii. Din dorinţa de-a opera zilnic am deschis mai multe clinici“.

Dr. Holhoş are 12 medici oftalmologi cu care colaborează, care se ocupă de partea medicală, de investigaţii. „Eu mă ocup doar de operaţii, peste 3.500 de operaţii efectuez eu anual, un număr foarte mare, tehnologia ne ajută foarte mult. Există operaţii laser care se fac în 7-8 secunde, este vorba de rapiditatea unei operaţii, ne ajută foarte mult tehnologia. Cel mai mult am făcut 66 de operaţii într-o zi, de obicei o zi normală are 30-40 de operaţii“.

Aproape 20%-30% din pacienţi vin cu bilet de trimitere la consulaţii, potrivit lui.

 „Ca număr de consultaţii avem 50 de consultaţii per clinică medie, dar sunt şi zile aglomerate când avem 100 de consultaţii. Patologia este foarte variată, de la copii care au nevoie de ochelari la adulţi cu cataractă, glaucom, dezlipiri de retină, le acoperim pe toate, punem diagnostice de mare precizie. (...) Dacă facem ceva bine, loc de creştere este tot timpul, dacă pacienţii sunt mulţumiţi, cererea este în creştere, dacă ne axăm pe partea profesională în orice domeniu, e loc de creştere“.

Piaţa serviciilor medicale private a crescut în fiecare an şi a ajuns anul trecut pe clinici şi spitale la peste 11 miliarde de lei,  potrivit datelor de la ONRC.


ZF Private Health. Un proiect realizat de Ziarul Financiar  cu sprijinul Băncii Transilvania şi al reţelei de sănătate Regina Maria,  care include emisiuni săptămânale pe teme de sănătate. Emisiunile vor aduce la aceeaşi masă jucători din piaţa de sănătate privată de la nivel naţional.

 

 

 

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea

Banca Transilvania Regina Maria