ZF Transilvania

Aeroportul din Cluj a fost tranzitat de 1 milion de pasageri în acest an

Aeroportul din Cluj a fost tranzitat de 1 milion de...

Autor: Laurentiu Cotu

18.12.2013, 18:49 214

Aeroportul Internaţional Avram Iancu din Cluj, regie autonomă aflată în subordinea Consiliului Judeţean Cluj, a fost tranzitat de la începutul anului de 1 milion de pasageri, iar pentru 2014 estimează o creştere a activităţii. Cifra este în creştere faţă de anul 2012, când au fost înregistraţi în total 932.000 de pasageri. Companiile aeriene care operează zboruri regulate de pe aeroportul din Cluj sunt Tarom, Lufthansa şi Wizz Air.

Aeroportul din Cluj a fost înfiinţat în luna aprilie a anului 1932 de către Ministerul Român al Industriei şi Comerţului, iar până la construirea aeroportului civil, primele operaţii au fost derulate de pe aeroportul militar Someşeni. În luna septembrie 2011 au fost demarate noi lucrări de investiţii la aeroportul din Cluj.

Astfel, consorţiul format din companiile Icco-Systems, controlată de omul de afaceri Costan Călin Filimon, Construcţii Napoca şi Geo Arc au câştigat un contract în valoare de 137,8 mil. lei, fără TVA (circa 33 mil. euro), pentru realizarea lucrărilor de construcţie a primilor 2.100 de metri ai pistei aeroportului din Cluj, ce au fost finalizate în toamna acestui an. Prelungirea ulterioară, până la 3.500 de metri, se va face după finalizarea procesului de despăgubiri şi deviere a cursului râului Someş.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO