ZF Transilvania

Bellplast a renuntat la o investitie de 3,5 milioane de euro

Bellplast a renuntat la o investitie de 3,5 milioane de euro
21.06.2009, 16:43 614

Compania Bellplast din Cluj-Napoca, producator de profile decorative pentru faianta si gresie, a anuntat ca investitia in valoare de 3,5 mil. euro in vederea construirii unei unitati de productie in Cluj a fost blocata din cauza crizei financiare.

„Anul trecut am achizitionat un teren de aproximativ un hectar in Cluj, in vederea construirii unei unitati de productie a profilelor decorative. In luna august a anului 2008 am demarat proiectul, insa din cauza recesiunii economice am fost nevoiti sa stopam aceasta investitie. In conditiile in care criza economica se va mai diminua incepand de anul viitor, vom debloca proiectul’’, a declarat pentru ZF Transilvania Ion Pascanu, administratorul companiei Bellplast.
Compania clujeana intentiona anul trecut ca, pe langa constructia unitatii de productie a profilelor decorative pentru faianta si gresie, sa investeasca aproximativ 1 milion de euro in achizitionarea a opt noi linii de productie, proiect care nu s-a mai finalizat din cauza crizei financiare. In 2007, Bellplast a investit 400.000 de euro in dezvoltarea infrastructurii si capacitatilor logistice.
Firma Bellplast estimeaza ca va realiza in acest an o cifra de afaceri de peste 1,4 mil. euro, ceea ce reprezinta o scadere a indicatorilor financiari cu aproximativ 35% fata de anul trecut, cand afacerile companiei clujene au ajuns la 2,2 mil. euro.
Anul trecut, conducerea Bellplast estima pentru 2008 o cifra de afaceri de aproximativ 2,9 mil euro, insa rezultatele obtinute au fost sub estimarile initiale ale companiei. In 2007, firma clujeana a inregistrat vanzari totale de 2,2 mil. euro, in crestere cu aproximativ 25% fata de anul precedent.
„Ne-am bazat in estimarile facute anul trecut pe o crestere organica a pietei materialelor de finisaje in constructii si pe dezvoltarea unor noi produse pe piata. Evolutia vanzarilor companiei noastre depinde in mare masura de piata imobiliara care in prezent trece printr-o perioada grea din cauza recesiunii economice. Cred ca, incepand de anul viitor, lucrurile vor reintra in normalitate, iar piata va incepe sa-si revina’’, a spus Ion Pascanu.
Compania clujeana produce profile decorative pentru faianta si gresie, profile tehnologice, usite de vizitare si rame de aerisire utilizate la finisaje in constructii, comercializarea produselor facandu-se prin intermediul distribuitorilor zonali.
„Piata noastra de desfacere este cu preponderenta piata interna, nu detinem insa puncte proprii de vanzare in tara, comercializarea produselor realizandu-se prin intermediul distribuitorilor zonali, reteaua reusind sa acopere integral teritoriul tarii’’, a afirmat administratorul companiei Bellplast.
Ponderea exportului reprezinta in prezent 2,2% din totalul cifrei de afaceri a companiei, fata de peste 5% anul trecut. Pentru export, Bellplast produce si comercializeaza rame si usite, partenerii de afaceri ai companiei fiind din Ungaria, Cehia si Polonia. Potrivit reprezentantilor firmei clujene, anul trecut Bellplast a fabricat cinci tipuri noi de articole.
Compania Bellplast S.R.L. a fost infiintata in anul 2001, cu principal domeniu de activitate producerea profilelor pentru faianta si gresie. Bellplast este o companie cu capital integral privat, actionarii fiind oamenii de afaceri clujeni Ion Pascanu si Marius Ciurchea. Numarul de angajati ai companiei este de 60 de persoane, in scadere fata de anul trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO