ZF Transilvania

Borodi, Brinel: Companiile de IT sunt atuul Romaniei pe piata europeana

Borodi, Brinel: Companiile de IT sunt atuul Romaniei pe piata europeana

Marcel Borodi: Anul 2009 este cel mai greu de previzionat, fiindca informatiile sunt vagi si contradictorii, însa credem cu convingere ca nu se poate renunta asa de usor la tehnologia informatiei

02.03.2009, 17:49 55

 
Conducerea grupului clujean de companii IT Brinel, cu activitati în asamblarea si distributia de PC-uri, dezvoltarea de soft si furnizarea de solutii IT, estimeaza ca va realiza în acest an o cifra de afaceri de peste 30 mil. euro, în crestere cu aproximativ 10% fata de anul trecut. Brinel a încheiat anul 2008 cu afaceri totale de aproximativ 28 mil. euro, în crestere cu peste 15% fata de anul precedent.
„Anul 2009 este cel mai greu de previzionat, fiindca informatiile sunt vagi si contradictorii, însa credem cu convingere ca nu se poate renunta asa de usor la tehnologia informatiei. În afara de infrastructura fizica necesara în tara noastra, IT-ul ar putea fi atuul Romaniei pe piata europeana. Lipsa resurselor financiare face ca piata sa demareze mai lent, însa avem încredere ca vom putea obtine în acest an rezultate comparabile cu cele din 2008. Estimam o posibila evolutie a vanzarilor de 5%-10% fata de anul trecut”, a declarat pentru ZF Transilvania Marcel Borodi, presedintele Brinel. Grupul Brinel numara în momentul de fata peste 500 de clienti activi.
„In 2008 am crescut numarul de angajati Brinel si ne-am întarit colaborarea cu partenerii nostrii HP, Microsoft, Cisco, IBM, Oracle, Intel, Citrix, dar si alte companii. La începutul anului 2009, am devenit Frontline Partner pentru HP si Microsoft si credem ca astfel vom gasi tehnologii mai eficiente prin care sa crestem propriul business”, a spus Marcel Borodi.
Reprezentantii Brinel estimau anul trecut ca segmentul serviciilor IT din Romania va creste în 2008 cu 19% fata de anul 2007. Piata romaneasca de IT este estimata la aproximativ 1 miliard de euro, iar în comparatie cu Romania, în Austria piata de IT este estimata la 12-14 miliarde de euro.
„Daca vorbim de produse, cu siguranta nevoia de comunicare si de conexiune online este tot mai des evidentiata. Inregistram o mai mare penetrare a utilizarii internetului, ceea ce înseamna si o cerere mai mare de solutii IT. Potrivit estimarilor noastre, în urmatorii ani majoritatea companiilor vor externaliza o parte a serviciilor interne IT, ajungandu-se probabil ca peste 30% din produsele IT sa fie vandute ca servicii”, spune Marcel Borodi.
Anul trecut, conducerea Brinel a anuntat investitii de 2 mil. euro în vederea consolidarii pozitiei companiilor membre ale grupului Brinel pe piata de IT, dar si pentru achizitionarea unor companii de servicii si software în domeniul aplicatiilor si infrastructurii hardware.
„Un business care are sistemele informationale bine integrate pare ca merge de la sine si nu are nevoie de IT în prim plan, dar la un business unde IT-ul nu este prezent în procesul de decizie si în operatiuni, poti derapa iremediabil în contextul actual al pietei. Suntem încrezatori în perspectivele de viitor si în capacitatea de a contribui prin solutiile Brinel la sustenabilitatea business-urilor clientilor nostri”, a declarat Marcel Borodi.
Printre clientii Brinel se afla companiile MOL, Ursus, Raiffeisen Bank, Banca Transilvania, Lek, Terapia Ranbaxy, Aviva, UPC, GSK. Brinel desfasoara activitati în cadrul sediului central din Cluj-Napoca si al birourilor din Bucuresti, Timisoara, Sibiu si Oradea, dispunand în 2008 de o retea de 40 de parteneri la nivel national.
„Estimam ca oportunitatile de crestere se vor concentra în zona solutiilor dedicate eficientizarii proceselor de business si de reducere a costurilor. IT-ul ramane o componenta importanta a succesului în business. Totodata, în acest an avem intentia de a mari echipele de specialisti IT”, a afirmat Marcel Borodi.
Reprezentantul Brinel spune ca sectorul IT este mai putin afectat de criza economica decat alte sectoare de activitate, iar în acest context intentia conducerii Brinel este de constanta în relatia cu clientii, stabilitate, dezvoltarea de noi proiecte si investitia în resursele umane, compania numarand în prezent peste 150 de angajati.
Grupul Brinel deruleaza activitati de asamblare de computere sub brandul Alpis, distributie de componente IT, implementarea de solutii de business (hardware si software) si servicii IT. Prima companie din cadrul grupului Brinel, firma Net Brinel S.A., si-a început activitatea în anul 1991, la Cluj-Napoca, avand ca principal domeniu de activitate furnizarea de solutii IT prin integrarea de software, hardware si comunicatii.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO