ZF Transilvania

CJ Cluj a eliberat certificatul de urbanism pentru secţiunea 2A a Autostrăzii Transilvania

CJ Cluj a eliberat certificatul de urbanism pentru...

Autor: Laurentiu Cotu

10.03.2014, 17:48 330

Consiliul Judeţean Cluj a emis certificatul de urbanism pentru autostrada Transilvania, secţiunea 2A Ogra-Câmpia Turzii, act solicitat de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), potrivit unui comunicat al CJ Cluj.

‘’Este un prim pas spre continuarea lucrărilor la acest obiectiv de investiţii. Sper ca beneficiarul certificatului de urbanism, în speţă CNADNR, să obţină cât mai repede avizele necesare şi să depună la noi cererea de autorizare a lucrărilor’’, a declarat Horea Uioreanu, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj.

Fostul ministru delegat pentru proiecte de infrastructureă, Dan Şova, declara în luna noiembrie 2013 la Cluj, că este pregătit studiul de fezabilitate actualizat şi că vor începe licitaţia şi construcţia pe cei 53 de kilometri de autostradă de la Câmpia Turzii la Ogra (Târgu Mureş). Potrivit fostului ministru, fondurile pentru construcţia tronsonului Câmpia Turzii-Ogra provin din fondurile europene de coeziune.

Proiectul autostrăzii Braşov-Borş, denumit Autostrada Transilvania (415 km) a fost aprobat în 2003 şi început în 2004, în baza unui contract de 2,2 miliarde de euro încheiat cu Bechtel, care trebuia executat până în 2012. Contractul a suferit în decursul timpului mai multe modificări, fiind reziliat în mai 2013, statul român urmând să plătească companiei americane 37,2 milioane de euro şi datorii de 50 milioane de euro.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO