ZF Transilvania

CJ Sibiu va acorda ajutor financiar companiilor aeriene care lansează curse spre destinaţii noi

CJ Sibiu va acorda ajutor financiar companiilor aeriene...

Autor: Laurentiu Cotu

12.06.2013, 16:19 217

Consiliul Judeţean Sibiu şi regia autonomă Aeroportul Internaţional Sibiu au lansat procedura de achiziţie, prin selecţie publică a ofertelor, pentru acordarea de ajutor financiar companiilor aeriene, care introduc noi rute sau frecvenţe de zbor. 

Astfel, companiile aeriene care vor opera rute noi de la Sibiu, vor primi ajutor de stat în condiţiile în care contractele se vor încheia pe o perioadă de minim cinci ani. Astfel, sunt vizate noi rute cu plecare de pe aeroportul din Sibiu înspre Londra, Madrid, Barcelona, Milano, Veneţia, Roma, Paris sau Dortmund.

Schema de ajutor acordată de CJ Sibiu din fonduri proprii în următorii cinci ani are un buget estimat de 2,8 milioane de euro, pentru acest an fiind prevăzută suma de 627.000 de euro. Banii vor fi acordaţi companiilor doar pentru cheltuielile de instalare şi de marketing şi nu pot depăşi 40% din bugetul total alocat acestor investiţii.

Potrivit schemei de ajutoare propusă, maxim zece companii pot primi finanţare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO