ZF Transilvania

CJ Timiş investeşte peste 15,5 mil. lei în modernizarea a 6,5 km de drum judeţean, tronson care va face parte din centura alternativă a Timişoarei

CJ Timiş investeşte peste 15,5 mil. lei în...

Autor: Laurentiu Cotu

05.02.2024, 15:55 150

Consiliul Judeţean Timiş a demarat o investiţie de peste 15,5 mil. lei (3,1 mil. euro) pentru modernizarea DJ 593C Şag (DJ 593) - Sânmihaiu Român (DJ 591A), în lungime de 6,5 km. Modernizarea acestui tronson se află pe lista proiectelor care vor primi finanţare prin Programul Naţional de Investiţii Anghel Saligny, potrivit unui comunicat de presă transmis de CJ Timiş.

Tronsonul va porni de pe DJ 593, pe raza localităţii Şag şi va continua până la intersectţia cu DJ 591A în Sânmihaiu Român. Actualul drum are porţiuni pietruite, dar şi secţiuni fără structură rutieră sau sistem de colectare a apelor pluviale. Proiectul de modernizare va include şi execuţia unor sensuri giratorii, precum şi modernizarea trecerii la nivel cu calea ferată pe care o traversează. 

’’Pe lângă îmbunătăţirea condiţiilor de circulaţie şi siguranţa participanţilor la trafic, ne propunem să scurtăm timpii de parcurs între Sânmihaiu Român şi Şag, tronsonul urmând să facă parte din centura alternativă a Timişoarei.’’, a spus Alexandru Proteasa, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Timiş, într-un comunicat de presă. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO