ZF Transilvania

Comisarul european Dacian Cioloş a inaugurat primul centru de negocieri şi medieri internaţionale din ţară, la Cluj-Napoca

Autor: Laurentiu Cotu

05.10.2012, 14:44 288

Dacian Cioloş, comisarul european pentru agricultură a inaugurat astăzi la Cluj-Napoca primul centru de negocieri şi medieri internaţionale/europene din ţară, înfiinţat la Facultatea de Studii Europene a Universităţii Babeş-Bolyai.

Comisarul european pentru agricultură, aflat în vizită la Cluj-Napoca, a participat la deschiderea anul academic al Facultăţii de Studii Europene din cadrul UBB, instituţie care dispune din acest an de un centru de negocieri şi medieri internaţionale şi un centru de politici de dezvoltare regională.

''Una a fost negocierea de aderare şi alta e negocierea de acum din interiorul UE cu ceilalţi parteneri pentru a stabili ce înseamnă Uniunea Europeană, identitatea europeană la care contribuie şi România. Vorbim de modul în care ne exprimăm şi încercăm să găsim idei acceptate de toată lumea'', a transmis Dacian Cioloş studenţilor prezenţi la inaugurarea centrului de negocieri şi medieri internaţionale de la Cluj.

Comisarul european a mai spus că în ţara noastră nu au fost organizate mai multe dezbateri serioase înaintea integrării României în Uniunea Europeană, care să explice ce înseamnă statutul de cetăţean european. Cioloş a precizat că sunt în continuare, în instituţiile de stat româneşti, funcţionari care aşteaptă mereu să le spună cei de la Bruxelles ce trebuie să facă.

Centrul de Negocieri şi Medieri Internaţionale/Europene (CNMIE) de la Cluj îşi propune să promoveze programe de pregătire, simulări, traininguri pentru actori sociali şi de business, pentru administraţii şi instituţii publice locale şi centrale. În cursul zilei de astăzi, comisarul european pentru agricultură se va întâlni cu preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horia Uioreanu şi cu Emil Boc, primarul Clujului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO