ZF Transilvania

Compania de Apă Someş a finalizat un proiect european de 21 mil. lei

Autor: Laurentiu Cotu

26.04.2012, 13:42 228

Compania de Apă Someş a finalizat o investiţie de peste 21 mil. lei (circa 5 mil. euro), susţinută din fonduri europene, în extinderea şi reabilitarea reţelelor de apă şi de canalizare, precum şi a unor instalaţii conexe din municipiile Dej şi Gherla, judeţul Cluj. Lucrările de reabilitarea au fost realizate într-o perioadă de 11 luni.

Contractul "Reţele de apă şi canalizare în Dej şi Gherla" face parte din proiectului derulat de Compania de Apa Someş, finanţat din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene prin Programul Operaţional Sectorial (POS) Mediu. Lucrările din cadrul acestui contract, unul dintre cele 14 contracte de lucrări care compun proiectul POS Mediu Cluj-Salaj, completează lucrările derulate de Compania de Apa Someş prin programul SAMTID (2005-2008).

Principalele lucrări realizare au prevăzut în principal înfiinţarea a circa 7,4 km de reţele noi de apă şi 11,2 km de reţele de canalizare, precum şi reabilitarea a 31,5 km reţele de apă şi a 6,1 km reţele de canalizare, în localităţile Dej şi Gherla.

Contractul face parte din proiectul major de investiţii "Extinderea şi reabilitarea sistemelor de apă şi apă uzată din judeţele Cluj şi Sălaj - Îmbunătăţirea sistemelor de alimentare cu apă, canalizare şi epurare în zona Cluj-Sălaj", cofinanţat de Uniunea Europeană, în valoare totală de 196,9 mil. euro.

Contribuţia nerambursabilă a UE este de 74%, cea a guvernului României de 11,3%, a autorităţilor locale de 1,9%, iar restul de 12,8% din finanţare a fost obţinuă de Compania de Apă Someş printr-un credit bancar. Programul este derulat de Compania de Apa Someş in perioada 2009-2013.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO