ZF Transilvania

Consiliul Judeţean Bihor are în plan un program de investiţii de 40 mil. euro pentru construirea a patru pasaje rutiere

Consiliul Judeţean Bihor are în plan un program de...

Autor: Laurentiu Cotu

12.10.2023, 15:53 182

Consiliului Judeţean Bihor, în parteneriat cu primăria Oradea şi Compania de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), au în plan construirea a patru pasaje rutiere în zona metropolitană a municipiului Oradea, cu o lungime de aproximativ 600 de metri fiecare şi o valoare totală estimată a investiţiei de 40 mil. euro, 10 mil. euro pentru fiecare. Finanţarea pentru aceste proiecte ar urma să fie asigurată prin fonduri europene.

’’Aceste pasaje sunt propuse în zona cu cel mai mare trafic din judeţul Bihor, unde avem accidente înregistrate în ultimii ani şi unde ambuteiajele sunt constante. Alături de centurile din zona metropolitană a municipiului Oradea şi de inelul rutier metropolitan, aceste pasaje vor întregi proiectele de infrastructură din zonă, având în vedere că aproximativ 25-30 de mii de maşini circulă zilnic în aceste direcţii’’, a precizat Ilie Bolojan, preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, într-un comunicat de presă.

Primele două pasaje se vor construi la ieşirea din Oradea înspre Arad. Primul este subteran şi va trece pe sub sensul giratoriu existent de pe Centura Oradea. Următorul pasaj este suprateran şi va trece peste sensul giratoriu existent de la intersecţia cu intrările la centrele comerciale. Un alt pasaj suprateran va fi situat deasupra sensului giratoriu actual, la ieşirea din Oradea spre Oşorhei, în zona Cartierului Tineretului. Cel de-al patrulea pasaj va fi construit la ieşirea din Oradea înspre Biharia, într-un nod rutier important, la intersecţia cu drumul expres din zona comercială. Tot aici va fi prima coborâre de pe drumul de legătură dintre Oradea şi Autostrada Transilvania, potrivit comunicatului de presă transmis de CJ Bihor.

’’Imediat ce vom aproba studiul de fezabilitate şi vom trece prin comisia tehnico-economică a CNAIR, vom demara procedura de licitaţie pentru proiectare şi execuţie. Ne propunem ca în luna noiembrie să organizăm această procedură atât pentru aceste 4 pasaje, cât şi pentru celelalte două deja anunţate, pentru pasajul subteran din zona Meşteşugarilor-Oneştilor şi pentru pasajul suprateran de la Oşorhei, de la ieşirea din zona Fughiu’’, a mai spus Ilie Bolojan.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO