ZF Transilvania

Consiliul Judeţean Cluj a câştigat un proiect european de peste 26,5 mil. lei pentru dotarea ambulatoriului Spitalului Clinic de Recuperare Cluj-Napoca

Consiliul Judeţean Cluj a câştigat un proiect european...

Autor: Laurentiu Cotu

14.03.2023, 18:16 78

Consiliul Judeţean Cluj a accesat un proiect european de peste 26,5 mil. lei (5,4 mil. euro), finanţat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), pentru dotarea cu aparatură şi echipamente medicale de înaltă tehnologie a ambulatoriului Spitalului Clinic de Recuperare din Cluj-Napoca.

Printre dotările preconizate a fi achiziţionate pentru unitatea sanitară aflată în subordinea Consiliului Judeţean Cluj se află o cameră hiperbară cu echipamentele aferente, terapia fiind utilizată pentru tratarea şi vindecarea unei palete extinse de patologii din toate specialităţile medicale, inclusiv în recuperarea post-COVID-19.

De asemenea, mai sunt propuse spre achiziţionare un aparat pentru terapie cu microoscilaţii profunde, un sistem pentru realitate virtual şi tele-recuperarea deficienţelor neuromotorii şi musculoscheletale, un aparat pentru tratamentul disfagiei şi un sistem robotizat mobil pentru recuperarea mersului. Ambulatoriul Spitalului Clinic de Recuperare va fi dotat şi cu un aparat pentru terapie Shockwave focalizat, un sistem robotic pentru reeducarea mâinii, cotului şi umărului, un aparat cu crioultrasunete, un aparat de terapie Nanopulse, un ecograf 4D, şase electrocardiografe cu 12 canale şi o bicicletă cu încărcătură şi monitor EKG, potrivit unui comunicat de presă al Consiliului Judeţean Cluj.

    

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO