ZF Transilvania

Constructorul Dumexim, controlat de antreprenorii Simona şi Gabriel Dume, va realiza lucrările de infrastructură la parcurile industriale Aleşd şi Beiuş, din judeţul Bihor, pentru 8,2 mil. euro

Constructorul Dumexim, controlat de antreprenorii Simona...

Autor: Laurentiu Cotu

12.03.2024, 17:49 97

Compania de construcţii Dumexim, deţinută de antreprenorii Simona şi Gabriel Dume, a câştigat contractele pentru realizarea lucrărilor de infrastructură la parcurile industriale Aleşd şi Beiuş, din judeţul Bihor, proiecte în valoare totală de aproape 40,9 mil. lei (8,2 mil. euro), potrivit unui comunicat de presă al Consiliului Judeţean Bihor. Pentru cele două parcuri au fost depuse, în total, 12 oferte (7 oferte pentru Aleşd şi 5 pentru Beiuş), iar, dacă nu vor fi contestaţii, cele două contracte se vor semna în 25 martie.

’’Valoarea ofertei câştigătoare penru proiectarea şi execuţia proiectului <Înfiinţare parc de specializare inteligentă Aleşd> este de 13,6 mil. lei, inclusiv TVA, iar durata contractului este 8 luni - 2 luni pentru proiectare şi 6 luni pentru execuţie. Valoarea ofertei câştigătoare pentru proiectarea şi execuţia proiectului <Înfiinţare parc de specializare inteligentă Beiuş> este de 27,2 mil. lei, inclusiv TVA. Durata contractului este 9 luni - 3 luni pentru proiectare şi 6 luni pentru execuţie’’, potrivit comunicatului de presă transmis de Consiliul Judeţean Bihor.

Realizarea infrastructurii de suport presupune amenajarea accesului, asigurarea reţelei de drumuri interioare, asigurarea alimentării cu apăă, alimentarea cu energie eletrică, realizarea reţelei de distribuţie cu gaze naturale, asigurarea iluminatului public. Finanţarea va fi asigurată prin fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional 2021-2027.

’’Parcurile Ştiinţifice cu Specializare Inteligentă Aleşd, Beiuş, Marghita şi Ştei sunt o reţea de parcuri industriale pe care Consiliul Judeţean Bihor le dezvoltă în afara municipiului Oradea, în localităţi aflate la 40-50 de kilometri, în aşa fel încât oamenii care locuiesc în aceste zone să aibă locuri de muncă cât mai aproape de casele lor şi să nu mai fie nevoiţi să facă naveta’’, a declarat Ilie Bolojan, preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, într-un comunicat de presă.

Proiectele parcurilor de specializare inteligentă din Ştei şi Marghita sunt în etapa de evaluare, pentru ambele fiind depuse 9 oferte. În judeţul Bihor sunt funcţionale în prezent parcuri industriale în municipiul Oradea, municipiul Salonta şi comuna Tileagd.

Executantul lucrărilor de infrastructură la parcurile industriale Aleşd şi Beiuş, compania de construcţii Dumexim, este deţinută de antreprenorii bihoreni Simona şi Gabriel Dume. Compania a avut în 2022 o cifră de afaceri de 86,3 mil. lei (17,4 mil. euro), un profit net de 6,9 mil. lei (1,4 mil. euro)  şi un număr mediu de 223 de angajaţi, potrivit informaţiilor disponibile pe site-ul Ministerului Finanţelor.

Luna trecută, Dumexim a mai câştigat un contract cu CJ Bihor, în valoare de 23,4 mil. lei (4,7 mil. euro), TVA inclus, pentru lărgire de la două la patru benzi, pe o distanţă de 1,6 km a drumului naţional 79 (DN 79), de la ieşirea din Oradea spre Nojorid, în direcţia Arad. Tronsonul este cuprins între Aeroportul Internaţional Oradea, unde va fi amenajat un sens giratoriu, şi intersecţia cu drumul către Livada de Bihor unde, de asemenea, va fi amenajat un sens giratoriu. Proiectul este derulat în baza parteneriatului dintre Consiliul Judeţean Bihor şi Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), iar finanţarea va fi asigurată din fonduri europene, prin Programul Transport 2021-2027.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO