ZF Transilvania

Fabrica din Dej a grupului Mobexpert a avut venituri în creştere

Autor: Laurentiu Cotu

24.10.2010, 23:53 67

Producătorul de mobilă Samus Mex din Dej, parte a grupuluiMobexpert, a realizat în primul semestru o cifră de afaceri decirca 10,6 mil. lei (peste 2,5 mil. euro), în creştere cu 9% faţăde aceeaşi perioadă a anului trecut. Samus Mex şi-a bugetat pentruacest an o cifră de afaceri de 24,7 mil. lei (aproape 5,9 mil.euro), în creştere cu aproximativ 9% faţă de anul 2009.

"Pentru semestrul doi ne-am propus creşterea numărului de clienţipe piaţa externă, reducerea cheltuielilor, crearea de produse noipentru piaţa internă, dar şi majorarea cifrei de afaceri. Datorităcrizei financiare, în prima parte a anului nu au fost derulateinvestiţii", spun oficialii companiei. Samus Mex a fost privatizatăîn anul 1990, iar în anul 1996 compania a fost achiziţionată decătre Mobexpert din Bucureşti şi face parte în prezent dinMobexpert Group. Potrivit celor mai recente raportări, acţionarulmajoritar al firmei din Dej, Dan Şucu şi proprietarul grupuluiMobexpert, are o participaţie de 88,89%, restul de 11,11% dinacţiuni fiind deţinute de alte persoane fizice. Numărul de angajaţiai Samus Mex era la începutul anului de 300 de persoane, după ce în2009 au fost disponibilizaţi 150 de oameni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO