ZF Transilvania

Importatorul cafelei Jacobs şi-a majorat afacerile cu 11,5% în 2020, ajungând la 442 mil. lei, şi a revenit pe profit

Importatorul cafelei Jacobs şi-a majorat afacerile cu...

Autor: Laurentiu Cotu

31.10.2021, 10:00 374

Jacobs Douwe Egberts Ro, filiala locală a grupului cu acelaşi nume, a raportat anul 2020 cu o cifră de afaceri de 442 mil. lei (91,7 mil. euro), în creştere cu 11,5% faţă de anul anterior, conform calculelor ZF pe baza datelor de la Ministerul Finanţelor. Astfel, compania marchează un nou an de creştere, în condiţiile în care com­petiţia este tot mai acerbă, atât în ceea ce priveşte numărul de branduri de pe piaţă, cât şi multi­tudinea de noi modalităţi de pre­parare a cafelei. Jacobs Douwe Egberts Ro a revenit anul trecut pe profit, cu un câştig net de 1,5 mil. lei (316.000 de euro), de la o pierdere netă de peste 1,6 mil. lei (344.000 de euro) în 2019. Compania a ajuns anul trecut un număr mediu de 94 de angajaţi.

Jacobs Douwe Egberts Ro, companie înfiinţată în anul 2015, a rezultat în urma fuziunii de la nivel mondial a diviziei de cafea a giganţilor Mondelez şi D.E. Master Blenders. Practic, Mondelez România a transferat brandurile de cafea, dar şi activităţile care ţin de acestea către Jacobs Douwe Egberts Ro. Mon­delez a rămas cu brandurile de dulciuri, gumă de mestecat şi biscuitţi precum Milka, Poiana, Tuc, Trident şi Oreo. În plus, Jacobs Douwe Egberts a luat şi o parte din angajaţii care se ocupau de divizia de cafea a Mondelez.

La nivel internaţional, Jacobs Douwe Egberts activează în peste 100 de ţări cu branduri precum Jacobs, Tassimo, Moccona, Senseo, Douwe Egberts sau Pilao & Gevalia. Consumul anual de cafea în România se situează la circa 2,5 kilograme de cafea per capita, ţara aflându-se pe ultimele locuri în Europa la acest capitol. De exemplu, în Austria consumul per capita ajunge la circa 7,9 kilograme, iar în Germania la 7 kilograme, conform celor mai recente date. Pe piaţa locală a cafelei, cei mai mari jucători sunt Jacobs, Doncafé, Nescafé, Tchibo şi Cafea Fortuna.

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO