ZF Transilvania

Investiţie de 1,9 mil. lei pentru instalarea a 15 staţii de încărcare a maşinilor electrice în Braşov

Investiţie de 1,9 mil. lei pentru instalarea a 15...

Autor: Laurentiu Cotu

18.10.2023, 16:42 225

Primăria Braşov a demarat un proiect de investiţii de aproximativ 1,9 mil. lei (380.000 de euro), fără TVA, finanţat prin Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM), pentru instalarea a 15 staţii de încărcare a maşinilor electrice şi a celor hibrid cu sistem plug-in. Prima staţie va fi montată în parcarea multietajată din Poiana Braşov şi va avea două puncte de încărcare, unul de 100 Kw şi unul de 22 de Kw, potrivit unui comunicat de presă al primăriei Braşov. În prezent primăria Braşo are în implementare un proiect de dezvoltare a unei reţele de aproximativ 250 de staţii de încărcare amplasate în zonele intens circulate, în cartiere, în staţiile de taxi şi în parcările publice.

’’Începem lucrările de montare a încă 15 staţii de încărcare a autoturismelor electrice şi hibrid plug-in, care se adaugă celor 24 existente. Avem finanţare aprobată pentru alte aproximativ 140 de staţii, o parte prin PNRR şi o parte prin AFM. Suntem în etapa a II-a de evaluare pentru alte 80 de staţii, finanţate tot prin AFM. Odată cu implementarea acestor proiecte vom ajunge la o reţea care va cuprinde 250 de staţii publice, amplasate atât în cartiere, cât şi în zonele frecventate de turişti’’, a declarat Allen Coliban, primarul municipiului Braşov, într-un comunicat de presă. Montarea staţiilor electrice va fi realizată de compania argeşeană Evgo Green Motion.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO