ZF Transilvania

Investiţie de 103 mil. lei pentru dezvoltarea infrastructurii aeroportului internaţional Maramureş

Investiţie de 103 mil. lei pentru dezvoltarea...

Autor: Laurentiu Cotu

22.08.2022, 16:55 174

Consiliul Judeţean Maramureş a demarat un proiect de 103 mil. lei (21 mil. euro) pentru creşterea gradului de siguranţă şi securitate a aeroportului internaţional Maramureş, prin achiziţionarea de materiale necesare dezvoltării infrastructurii aeroportuare. Proiectul va fi depus spre finanţare săptămâna viitoare prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM), iar durata de realizare a investiţiei este de 15 luni de la semnarea contractului de finanţare, potrivit unui comunicat de presă al Consiliului Judeţean Maramureş.

Un alt proiect pentru dezvoltarea aeroportului din Maramureş este construirea unui nou terminal de pasageri. Pentru realizarea acestui proiect, Consiliul Judeţean Maramureş a depus deja o cerere de finanţare în luna aprilie 2022, iar în prezent se află în licitaţie publică. Noul terminal va avea o capacitate de 450 de pasageri pe oră, o suprafaţă totală de 12.209 de metrii pătraţi, iar termenul de finalizare al acestuia este de 2 ani. Valoarea estimată a proiectului este de 138,1 mil. lei, TVA inclus, şi va fi finanţat tot prin Programul Operaţional Infrastructură Mare.

Odată cu realizarea noului terminal, zona aeroportuară se va dezvolta şi prin construirea unor facilităţi precum: o parcare pentru autoturisme - 450 locuri, parcare microbuze - 10 locuri, parcare autocare - 8 locuri, parcare VIP şi business, zonă pentru staţionarea taxiurilor, zonă pentru pentru staţia de autobuz - 2 locuri, zonă cargo şi un hotel.

’’Proiectele care vizează dezvoltarea aeroportului internaţional Maramureş sunt foarte importante, de aceea încercăm să atragem orice sursă de finanţare pe care o putem avea la dispoziţie. Acest proiect este complementar proiectului pentru noul terminal de pasageri la aeroportul internaţional Maramureş, iar astfel avem proiecte în valoare de peste 40 de milioane de euro pentru dezvoltarea aeroportuară’’, a declarat Ionel Bogdan, preşedintele administraţiei judeţene Maramureş, într-un comunicat de presă.

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO