ZF Transilvania

Investiţie de 15 mil. lei pentru extinderea Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţe Braşov

Investiţie de 15 mil. lei pentru extinderea Unităţii...

Autor: Laurentiu Cotu

06.04.2022, 17:39 58

Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, subordonat Consiliului Judeţean Braşov, a finalizat implementarea unui proiect european de aproximativ 15 mil. lei (peste 3 mil. euro) pentru extinderea şi modernizarea Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU). Noua Unitate de Primiri Urgenţe este prima construită în judeţul Braşov după anul 1973, rezultând o clădire cu o suprafaţă desfăşurată de 1.929 mp, conform unui comunicat de presă al Consiliului Judeţean Braşov.  Accesul în UPU al ambulanţelor şi al pacienţilor care vin cu mijloace proprii se realizează printr-o poartă electrică, acţionată automat în momentul sosirii ambulanţei. Este posibilă intrarea simultană a două autovehicule. De la intrare, pacienţii ajung într-un spaţiu care este destinat triajului.

’’Extinderea şi modernizarea Unităţii de Primiri Urgenţe Braşov face parte dintr-un proiect mai amplu finanţat de Banca Mondială în România, proiect care a început în 2007 când s-au achiziţionat primele echipamente. În toată această perioadă, noua UPU a trecut de la faza de proiectare la cea de execuţie, care, deşi a debutat dificil, a cunoscut o dezvoltare accelerată în ultimii doi ani, ajungând astăzi la final’’, a spus deputatul dr. Cristina Vecerdi, cea care a iniţiat şi a coordonat Unitatea de Primiri Urgenţe Braşov, într-un comunicat de presă.

 

            

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO