ZF Transilvania

Investiţie de 18,7 mil. euro pentru construirea unui pasaj subteran în zona gării din Oradea

Investiţie de 18,7 mil. euro pentru construirea unui...

Autor: Laurentiu Cotu

31.07.2023, 16:36 407

Primăria Oradea a demarat un proiect de investiţii de 92,7 mil. lei (18,7 mil. euro), fără TVA, pentru realizarea unui pasaj rutier subteran pe Calea Republicii, cu o lungime totală de 566 de metri. Până în prezent consilierii locali au aprobat studiul de fezabilitate, indicatorii tehnico-economici şi coridorul de expropriere pentru obiectivul de investiţii ’’Coridor de mobilitate Magheru - Republicii, etapa 2’’, care prevede realizarea unui pasaj subteran în zona Gării Oradea, potrivit unui comunicat de presă al muncipalităţii orădene.

Lucrările vor fi depuse spre finanţare prin Programul Regional Nord - Vest 2021 - 2027, după lansarea apelurilor de finanţare. Proiectarea este finanţată prin Programul Operaţional Asistenţă Tehnică, existând contract de finanţare din fonduri nerambursabile pentru serviciile de proiectare.

’’În zona gării va fi practic un hub intermodal de transport, având în vedere că va exista legătură între tren, tramvai, autobuz şi celelalte mijloace de transport, cu o parcare de scurtă durată pentru cei care vor ajunge aici. După semnarea contractelor de finanţare, în această toamnă, vom demara procedura de licitaţie pentru execuţie, iar undeva în vara - toamna anului viitor, vor putea începe lucrările propriu-zise’’, a declarat Florin Birta, primarul municipiului Oradea, într-un comunicat de presă.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO