ZF Transilvania

Investiţie de 77 mil. lei pentru construirea unui centru de antreprenoriat la Oradea

Investiţie de 77 mil. lei pentru construirea unui centru...

Autor: Robert Manea, Laurentiu Cotu

24.05.2023, 17:32 177

Primăria Oradea a demarat o investiţie de 77 mil. lei (15,5 mil. euro), fără TVA, finanţat prin Programul Interreg V-A România-Ungaria, Axa prioritară 3, pentru construirea unui centru de antreprenoriat în Piaţa Cetate. Un prim pas în realizarea acestui proiect a fost semnarea contractului de lucrări cu asocierea formată din companiile Madlev Cons (lider de asociere) şi Campeador, Constructorul Sălard şi EUD Drumconstruct.

Lucrările se vor desfăşura în două etape, durata de execuţie pentru prima etapă fiind de 12 luni şi alte 12 luni pentru etapa a doua. Pentru moment, se va emite ordinul de începere doar pentru prima etapă a contractului de lucrări, potrivit unui comunicat de presă al primăriei Oradea. Astfel, etapa 1 cuprinde amenajarea şi reconstruirea halei C1, care a ars în incendiul din 2020, având o suprafaţă de 1.770 de metrii pătraţi, amenajarea a 50 de locuri de parcare stradale, cu staţionare de scurtă durată, construirea staţiei de pompare - rezervor de apă, precum şi accesul dinspre bulevardul Nufărul spre Cantemir.

În etapa a doua, se va realiza o construcţie nouă, care va cuprinde o parcare subterană de 161 de locuri, sector de legume-fructe cu 504 de mese, sector alimentaţie publică, sector produse alimentare cu 34 de spaţii comerciale, sector produse nealimentare cu 152 de module comerciale de 6 metrii pătraţi, două săli de instruire pentru antreprenori în domeniul comercial agricol şi birouri pentru persoanele din administraţie, alei pietonale, spaţii verzi şi drumuri de acces.

    

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO