ZF Transilvania

Investiţie de peste 13 mil. euro pentru construirea unui nou ambulatoriu de specialitate la Spitalul Judeţean de Urgenţă ’’Mavromati’’ din Botoşani

Investiţie de peste 13 mil. euro pentru construirea unui...

Autor: Laurentiu Cotu

15.05.2023, 17:42 112

Spitalul Judeţean de Urgenţă ’’Mavromati’’ din Botoşani a demarat un proiect de investiţii de peste 13 mil. euro ce presupune construirea unui nou ambulatoriu de specialitate. Investiţia este finanţată de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei. Actualul ambulatoriu îşi derulează activitatea în două corpuri de clădire ale spitalului care sunt vechi şi insuficient de mari, astfel încât să se respecte toate circuitele şi spaţiile funcţionale.

Până în prezent, comisia de achiziţie din cadrul Companiei Naţionale de Investiţii (CNI) a desemnat asocierea condusă de compania Katar Conneg din Negreşti, judeţul Vaslui, să realizeze proiectarea şi construirea noului ambulatoriu. După realizarea proiectului tehnic şi aprobarea lui de către CNI, constructorul are 18 luni pentru finalizarea investiţiei.

’’Depunem toate eforturile pentru ca botoşănenii să nu mai fie nevoiţi să meargă în alte judeţe pentru a se trata de afecţiuni care ar putea fi tratate şi la nivelul judeţului Botoşani. Noul ambulatoriu de specialitate va fi unul modern care va răspunde la toate cerinţele vremurilor pe care le trăim’’, a declarat Doina Federovici, preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, într-un comunicat de presă.

Noul ambulatoriu va avea un regim de înălţime de trei etaje, cu suprafaţă construită de 1.066,50 mp şi o suprafaţa construită desfăşurată de 5.417,81 mp. Este dimensionat pentru a asigura spaţiul necesar a 34 de cabinete de specialitate, săli de investigaţii şi săli de tratament necesare acestora, precum şi spaţii administrative şi auxiliare necesare funcţionării. Sectorul de spitalizare de zi va avea o capacitate totală de 49 de paturi distribuite în saloane şi rezerve.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO