ZF Transilvania

Investiţie de peste 14 mil. euro pentru realizarea inelului rutier metropolitan Oradea, lotul I

Investiţie de peste 14 mil. euro pentru realizarea...

Autor: Laurentiu Cotu

17.07.2023, 17:29 142

Compania de construcţii Asfamixt din Bihor, în asociere cu timişorenii de la OPR Asfalt şi clujenii de la Dacia Faber, au câştigat un contract de 70,1 mil. lei (14,2 mil. euro) pentru  proiectarea şi execuţia inelului rutier metropolitan Oradea, lotul I, potrivit unui comunicat de presă al Consiliului Judeţean Bihor. Durata proiectului este de 24 de luni, din care 4 luni pentru proiectare, 2 luni pentru obţinerea avizelor şi autorizaţiilor şi 18 luni pentru execuţie.

’’Până la sfârşitul acestei săptămâni, firmele vor depune garanţia de bună execuţie şi vom da ordinul de începere a lucrărilor. În prima etapă se va realiza proiectul tehnic. Până la sfârşitul lunii septembrie vor fi obţinute şi avizele necesare pentru începerea lucrărilor. Din toamnă se va lucra pe tot tronsonul dintre Băile Felix şi Nojorid. Conform contractului, în 18 luni lucrările trebuie finalizate. Cel mai târziu, în primăvara anului 2025 vom circula şi pe acest drum’’, a declarat Ilie Bolojan, preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, într-un comunicat de presă.

Pentru lotul 2 a fost deja desemnat constructorul, compania austriacă Porr Construct, valoarea contractului fiind de 81,6 mil. lei (16,5 mil. euro), fără TVA. Inelul metropolitan va deschide o nouă conexiune pe relaţia DN 1- DN 76 - DN 79, prin localităţile Oşorhei, Băile Felix şi Nojorid. Inelul rutier metropolitan va avea o lungime de 17 kilometri şi va fi prevăzut cu o bandă pe fiecare sens de circulaţie. Execuţia lucrărilor va fi realizată pe două loturi. Primul tronson are o lungime de 9 kilometri şi este cuprins între Nojorid şi viaductul care va fi construit peste DN76, la ieşirea din Băile Felix. Cel de-al doilea sector de drum porneşte de la acest viaduct şi ajunge în Oşorhei, ocolind localităţile Băile 1 Mai şi Cheriu. Contribuţia guvernamentală reprezintă 80% din valoarea totală a investiţiei, iar 20% este contribuţia Consiliului Judeţean Bihor şi a primăriei Oradea.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO