ZF Transilvania

Merch Auto a comercializat Honda si Yutong de 11 mil. euro

27.10.2008, 20:40 75

Compania clujeana Merch Auto, dealer Honda si importator al autocarelor Yutong, a realizat in primele noua luni din acest an o cifra de afaceri de aproximativ 11 mil. euro, ceea ce reprezinta o crestere a indicatorilor financiari cu peste 65% fata de perioada similara a anului 2007. Anul trecut, dealerul clujean a obtinut o cifra de afaceri de 8,7 mil. euro, iar pentru 2008 conducerea Merch Auto preconizeaza vanzari totale de 14 mil. euro.

"Licitatiile de trasee derulate la inceputul anului 2008 au adus pentru compania noastra noi contracte de vanzare pentru autocarele importate, dar si dezvoltarea colaborarii cu partenerii actuali de afaceri'', a declarat pentru ZF Transilvania Szatmári Szabolcs, managerul general al companiei Merch Auto.
Potrivit reprezentantului companiei clujene, ponderea vanzarilor de autocare este de 60% din totalul cifrei de afaceri Merch Auto, o pondere de 29% din vanzari avand-o ATV-urile, iar 11% - autoturismele Honda.
"Prima jumatate a anului 2008 a fost cea mai benefica perioada pentru vanzarile de autocare, fiindca multe companii de transport au fost nevoite sa-si reinnoiasca parcul de masini datorita normelor impuse de Uniunea Europeana'', spune Szatmári Szabolcs.
Merch Auto intentioneaza ca in acest an sa comercializeze 150 de autoturisme Honda, 80 de autocare Yutong si 2.000 de ATV-uri, ponderea cea mai mare din totalul cifrei de afaceri a companiei clujene fiind detinuta de vanzarile de autocare Yutong.
"Estimam ca anul viitor vom livra in total 150 de autocare, 250 de unitati in 2010, iar in primul semestru al anului 2011 vom ajunge sa livram 300 de autocare'', spune Szatmári Szabolcs. In primele noua luni din acest an, compania clujeana a comercializat in total 44 de autocare Yutong fata de 20 unitati livrate in perioada similara de anul trecut, 70 de autoturisme Honda fata de 69 comercializate in acelasi interval din 2007, si 1.105 ATV-uri.
Cele mai bine vandute modele Honda in primele noua luni din acest an sunt Honda CR-V si Honda Accord. Cel mai recent model Honda lansat pe piata clujeana este noul model Accord, iar luna viitoare Merch Auto va lansa la Cluj modelul Honda Jazz.
Potrivit reprezentantilor Merch Auto, piata locala de ATV-uri se afla in prezent pe un trend ascendent, compania clujeana preconizand ca va comercializa pana la finele anului in curs 2.000 de unitati, 3.000 de ATV-uri anul viitor, iar in 2010 numarul acestora va ajunge la 3.500 de unitati. Compania comercializeaza ATV-uri sub brandurile Linhai, model fabricat sub licenta Yamaha, Gamax, sub licenta Suzuki, si TGB.
Merch Auto a anuntat demararea unui proiect de investitii de peste 4 mil. euro in vederea construirii unui parc auto in Cluj-Napoca avand o suprafata totala de 12.400 mp. In viitorul sediu de tip 3S (sales, service, spare parts) din Cluj-Napoca vor fi expuse autoturisme Honda, autocare Yutong si ATV-uri importate de companie din China.
"In momentul de fata, numarul de angajati al companiei noastre este de 30 de persoane, insa odata cu finalizarea noului sediu intentionam sa dublam numarul de salariati sau chiar sa ajungem la un total de 70 de persoane'', a afirmat Szatmári Szabolcs.
Anul trecut strategia de vanzari Honda in Romania a fost semnificativ schimbata fata de cea adoptata in anii precedenti, cand activitatea de import era coordonata de Carpati Motors, reteaua de dealeri Honda dezvoltandu-se in prezent peste asteptari. Anul trecut, numarul dealerilor Honda la nivel national a crescut la 15, toti dealerii realizand in prezent lucrari de modernizare a propriilor showroom-uri in vederea atingerii standardele Honda impuse de companie.
Firma Merch Auto a fost infiintata in anul 1997 la Cluj-Napoca si este reprezentant zonal pentru marca de automobile Honda, desfasurand activitati de comercializare si prestari servicii in domeniul auto. Din 2004, compania a devenit importator si distribuitor in Romania al autocarelor Yutong, fabricate de compania chineza Yutong Bus Ltd, si comercializeaza din anul 2006 diverse modele de ATV-uri. Actionarii companiei sunt persoane fizice romane, numarul de angajati Merch Auto fiind de 30 de persoane.
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO