ZF Transilvania

New Kopel Car Import, parte a Sixt Group România, va livra 48 de autobuze electrice BYD municipiului Bacău pentru 29 mil. euro

New Kopel Car Import, parte a Sixt Group România, va...

Autor: Laurentiu Cotu

18.03.2024, 16:44 1233

New Kopel Car Import, parte a Sixt Group România, a semnat un acord-cadru cu municipiul Bacău pentru livrare a 48 de autobuze electrice BYD, de 12 metri, cu podea joasă, 48 de staţii de reîncărcare lentă şi 16 staţii de reîncărcare rapidă, valoarea totală a investiţiei fiind de 145,1 mil. lei (29 mil. euro). Autobuzele electrice vor fi fabricate în unitatea de producţie BYD din Komárom, Ungaria, fabrică destinată exclusiv pieţei europene.

Sixt Group România deţine importurile pe piaţa locală pentru autobuzele chinezeşti BYD, divizia de rent a car şi leasing operaţional Sixt, dar şi divizia de vânzări maşini la mâna a doua alături de un dealer Opel. În 2018, New Kopel Car Import a devenit importator al autobuzelor şi vehiculelor electrice BYD pentru România.

’’Autonomia autobuzele electrice BYD este de 234 de kilometri, în cazul în care se utilizează şi cu aerul condiţionat pornit. Capacitatea este de 88 de locuri, din care 35 pe scaune, iar livrarea autobuzelor se va face în termen de 11 luni. Autobuzele sunt pentru zona metropolitană şi vor fi puse la dispoziţia viitorului operator de transport public’’, a anunţat Lucian Daniel Stanciu Viziteu, primarul municipiului Bacău.

New Kopel Car Import a mai câştigat licitaţia pentu livrare a 20 de autobuze electrice BYD, de 12 metri, cu podea joasă, a 20 de staţii de reîn­cărcare lentă şi a 5 staţii de încărcare rapidă, în Constanţa. Un alt contract a fost câştigat cu primăria Buzău, pentru livrarea a 9 autobuze electrice, 3 staţii de încărcare rapidă şi 9 staţii de încărcare lentă. Compania New Kopel Car Import a realizat în 2022 o cifră de afaceri de 79,8 mil. lei (16,2 mil. euro), un profit net de 3 mil. lei (609.000 de euro), având un număr mediu de 2 angajaţi, potrivit informaţiilor existente pe site-ul Ministerului Finanţelor.

BYD a livrat peste 40.000 de autobuze electrice în întreaga lume, având în Europa unităţi de producţie în Ungaria şi Franţa. Autobuzele BYD variază au dimensiuni începând de la 8,7 metri, 10,8 metri, 12 metri, autocare de 13 metri şi autobuze articulate de 18 metri, potrivit infomaţiilor de pe site-ul New Kopel Car Import.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO