ZF Transilvania

O asociere condusă de Eren Cons, companie deţinută de antreprenorul Iulian Enache, va construi cu 26,6 mil. euro la Braşov un garaj de peste 150 de locuri pentru autobuze electrice

O asociere condusă de Eren Cons, companie deţinută de...

Autor: Laurentiu Cotu

20.11.2023, 16:08 174

Constructorul Eren Cons, deţinut de antreprenorul Iulian Enache, în asociere cu braşovenii de la IMSAT Cuadripol, cu terţii susţinători Bog Art, Logosol şi Cuadripol, au câştigat un contract de 132,4 mil. lei (26,6 mil. euro) cu primăria Braşov, pentru realizarea unui ansamblu care să includă un garaj pentru 157 de autobuze şi clădiri pentru asigurarea mentenanţei parcului auto. Clădirile vor fi acoperite cu panouri fotovoltaice, iar fiecare loc de parcare va fi dotat cu staţie de încărcare a autobuzelor, potrivit unui comunicat de presă transmis de primăria Braşov.

„Începem lucrările la una dintre cele mai importante investiţii dedicate dezvoltării unui transport în comun prietenos cu mediul, construirea celui mai mare garaj pentru autobuzele electrice. Această infrastructură va asigura protejarea autobuzelor din parcul RATBv, inclusiv în timpul anotimpului rece, iar fiecare loc de parcare va avea o staţie de încărcare. O parte din energia necesară o vom produce cu ajutorul panourilor fotovoltaice. Este una dintre cele mai importante elemente ale sistemului de transport, mai ales pentru că acest garaj va permite unui număr de peste 150 de autobuze electrice să parcheze, să fie încărcate şi întreţinute, astfel încât vor putea funcţiona la cei mai înalţi parametri“, a declarat Allen Coliban, primarul municipiului Braşov, într-un comunicat de presă. 

Eren Cons, liderul asocierii care va construi garajul pentru autobuzele electrice de la Braşov, a realizat anul trecut o cifră de afaceri de 100,3 mil. lei, un profit de 831.000 de lei, având un număr mediu de 123 de angajaţi, potrivit informaţiilor publice de pe site-ul Ministerului Finanţelor. Printre proiectele care fac parte din portofoliul Eren Cons se află construcţii precum Ferma agricolă Amaru Trade din Buzău, Electronia Office Park din Bucureşti, fabrica de cherestea JWC Romwood din Întorsura Buzăului, cât şi spaţii şi sisteme pentru clienţii Mega Image, Billa, Olympus, Pirelli, Allianso, Alpine, Audi sau Praktiker. Eren Cons este membră a grupului de companii Eren, deţinut de antreprenorul Iulian Enache din Braşov.

laurenţiu.cotu@zf.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO