ZF Transilvania

Olandezii de la Yonder: Mai angajam 20 de oameni si avem bani si de achizitii in IT

Olandezii de la Yonder: Mai angajam 20 de oameni si avem bani si de achizitii in IT
23.07.2009, 17:46 605

Compania Yonder, dezvoltator software cu sediul in Cluj, a realizat in primul semestru din acest an o cifra de afaceri de 2,4 mil. euro, ceea ce reprezinta o crestere a indicatorilor financiari cu peste 20% fata de perioada similara din anul trecut. Yonder este noua denumire a companiei romano-olandeze Nethrom Prodimpex, care a fost achizitionata la finele anului 2007 de grupul olandez de investitii Total Specific Solution (TSS). Pana in momentul achizitiei, Nethrom Prodimpex era detinuta de compania olandeza Comprove B.V.

Compania clujeana estimeaza ca va realiza in acest an o cifra de afaceri de peste 6,1 mil. euro, ceea ce reprezinta o crestere a indicatorilor financiari cu peste 50% fata de anul trecut.

In 2008 compania a realizat vanzari totale de peste 4 mil. euro, in crestere cu 90% fata de anul 2007, cand cifra de afaceri a firmei clujene a fost de aproximativ 2,15 mil. euro.

"Investitiile pe care le-am facut in ultimii ani, in cercetare si dezvoltare, au avut ca efect crearea unor solutii care automatizeaza procesul de dezvoltare IT. Proiectele noastre nu sunt foarte afectate de criza financiara. Observam insa ca, pentru proiectele in curs, clientii sunt mai preocupati de calitate decat inainte de inceperea crizei. Yonder a avut succes in gasirea de noi clienti si chiar am demarat cateva proiecte in prima parte a anului", a declarat pentru ZF Transilvania John Rentinck, chief operating officer al companiei Yonder.

In prezent compania are 170 de angajati, iar pana la finele anului conducerea Yonder estimeaza o crestere de 10% a numarului de salariati si intentioneaza sa achizitioneze una sau mai multe companii romanesti de IT. Prin crestere autonoma si prin achizitii, in urmatorii 3-5 ani de zile compania clujeana si-a propus sa ajunga la aproximativ 1.000 de angajati.

"Preconizam ca pana la finele acestui an vom atrage si multi clienti noi datorita investitiilor derulate in cercetare si dezvoltare din ultimii ani. Totodata ne asteptam in acest an la o relaxare a pietei muncii, la o perioada in care va fi mai simplu sa atragem resurse umane foarte bine pregatite, adevarati specialisti in domeniu, creand astfel o baza solida pentru dezvoltarea noastra viitoare", a afirmat John Rentinck.

Potrivit reprezentantilor Yonder, performanta organizationala a unei firme trebuie mentinuta mai ales in perioadele de criza. "Investitia in oameni trebuie sa continue, deoarece oamenii talentati, bine instruiti si bine condusi sunt cei care fac diferenta intre firme", a mai spus Rentinck.

In trei ani de zile Total Specific Solution (TSS), din care face parte si compania Yonder, a crescut pana la aproape 1.800 de angajati si o cifra de afaceri care se apropie de 180 de milioane de euro.

TSS este un furnizor de solutii pentru piata financiara, pentru domeniul sanatatii si al institutiilor guvernamentale.

Potrivit reprezentantilor companiei clujene, Total Specific Solution (TSS) este un grup format din companii independente precum KZA, firma de consultanta specializata in finante si logistica, TASS, fostul departament al Philips, companie specializata in automatizari tehnice, Test Value, testare automatizata.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO