ZF Transilvania

Oprean, Arobs: Sistemele de navigatie GPS aduc jumatate din cifra de afaceri

Oprean, Arobs: Sistemele de navigatie GPS aduc jumatate din cifra de afaceri
28.10.2008, 19:30 178

Voicu Oprean, directorul general al Arobs Transilvania Software din Cluj-Napoca, dezvoltator si furnizor de solutii IT, estimeaza pentru acest an o crestere a vanzarilor companiei cu 60%, pana la valoarea de 8 mil. euro.

"Ne-am propus si pentru anul viitor sa mentinem trendul ascendent de crestere a vanzarilor Arobs pe toate cele trei linii de business ale companiei. In prezent dezvoltam solutii software in regim outsourcing, solutii pentru piata interna si distributia de sisteme de navigatie. Incepand din anul 2006, ne-am diversificat profilul activitatilor, compania noastra devenind distribuitor national de sisteme de navigatie GPS si smartphone-uri cu GPS'', a declarat pentru ZF Transilvania Voicu Oprean, director general Arobs Transilvania Software.
Potrivit reprezentantului companiei clujene, peste 50% din totalul cifrei de afaceri Arobs Transilvania Software din primul semestru al acestui an a fost realizata din distributia de sisteme de navigatie.
Compania clujeana a lansat in luna aprilie a acestui an pe piata locala brandul propriu de sisteme de navigatie prin satelit (GPS) Smailo, estimand totodata vanzari de 10.000 de unitati anul acesta, luand in considerare interesul crescut al clientilor pentru solutia de localizare si monitorizare a flotei auto TrackGPS Business, dar si diversificarea gamei de sisteme GPS si telefoane mobile cu modul GPS incorporat.
"In ceea ce priveste distributia de sisteme de navigatie GPS, estimam o crestere continua a cererii pentru anul viitor. In acest sens vom dezvolta noi aplicatii software pentru terminalele Smailo, primul brand romanesc de sisteme de navigatie prin GPS lansat de compania noastra. Pregatim lansarea a doua noi produse, Trafic Management Control, solutie care evidentiaza in timp real blocajele din trafic si ofera rute alternative soferilor, si o aplicatie de identificare a radarelor fixe pentru telefoanele mobile de tip smartphone, Nokia, Sony Ericson, Windows Mobile, iPhone'', spune Voicu Oprean.
Compania intentioneaza sa ajunga in perioada urmatoare de timp la peste 4.000 de clienti pentru aplicatia de monitorizare a flotei de masini TrackGPS si la un numar de 2.500 de agenti de vanzari pentru produsul Optimall, aplicatie software de automatizare a fortei de vanzari.
"Am ajuns la peste 3.000 de autovehicule localizate prin GPS si monitorizate continuu. De asemenea, in cursul acestui an am reusit integrarea dispozitivelor Parrot gama CK3500 in sistemul AVL de localizare si monitorizare a flotelor auto'', a afirmat Voicu Oprean, director general Arobs Transilvania Software.
Arobs estimeaza ca piata de sisteme GPS din Romania a totalizat 10 mil. euro anul trecut, cand s-au vandut aproximativ 40.000 de unitati, iar in acest an nivelul pietei ar putea creste la 15 mil. euro.
Compania Arobs Transilvania Software a anuntat recent finalizarea celui de-al treilea sediu din Cluj-Napoca in urma unei investitii de aproximativ 1 milion de euro, suprafata imobilului fiind de 1.000 de metri patrati.
"In prezent, in afara de cele trei sedii din Cluj mai detinem inca doua birouri in Bucuresti si Iasi si intentionam ca, incepand de anul viitor, sa ne extindem activitatea si in Timisoara si sa inauguram un nou sediu. In cel de-al treilea sediu de la Cluj vor lucra aproximativ 50 de oameni, numarul total de angajati ai companiei noastre fiind de 150 de persoane'', a spus Voicu Oprean. Potrivit reprezentantului companiei clujene, Arobs intentioneaza ca pana la finele anului in curs sa creasca numarul de angajati la 180 de persoane.
"Daca in urma cu 10 ani, cand am pus pe picioare afacerea Arobs, specialistii IT plecau in strainatate sa-si caute de lucru, in prezent am observat ca tot mai multi oameni se intorc in tara pentru un job la firmele locale din domeniu. Avem incheiate parteneriate cu facultatile de profil din Cluj si recrutam o parte din angajati din randurile studentilor clujeni'', spune director general Arobs Transilvania Software. 
Printre clientii care utilizeaza solutiile Arobs de localizare a flotei auto si de optimizare a fortei de vanzari se numara companiile RDS&RCS, Avicola Bacau, Comatex, Elit, Transavia, Novartis, Deme Macarale, Profipet, Optimedia, Lissim, Nobila Casa.
In ceea ce priveste sistemele de navigatie, brandul Smailo, prima marca in totalitate romaneasca de sisteme de navigatie GPS, este comercializat printr-o retea de distributie ce include magazine online, clienti corporate si lanturi de retail (Emag, Carrefour, Domo, Ktech).
Portofoliul de produse al companiei cuprinde solutii software pentru agentii de turism, software pentru terminale mobile si aplicatii de localizare si monitorizare a parcurilor auto, aplicatii pentru automatizarea fortei de vanzari, servicii de outsourcing si distributie a sistemelor de navigatie GPS Mio, Eten si Qtek.
"Faptul ca Orange a lansat iPhone in Romania nu are un impact real asupra distributiei de sisteme de navigatie Arobs, cred insa ca hartile cele mai complete si soft-urile de navigatie sunt cele care vor face diferenta pe piata'', a declarat Voicu Oprean.
Compania Arobs Transilvania Software a fost infiintata in anul 1998, avand ca principal obiect de activitate dezvoltarea aplicatiilor software de outsourcing. Din 2006, grupul finlandez Hotelzon este co-actionar minoritar al firmei clujene, prin achizitionarea unui pachet de 10% din actiuni, numarul de angajati ai companiei fiind de 150 de persoane.
 
 
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO