ZF Transilvania

Oradea: Investiţie de 11 mil. euro pentru realizarea unui drum transfrontalier

Oradea: Investiţie de 11 mil. euro pentru realizarea...

Autor: Laurentiu Cotu

06.10.2014, 17:34 331

Primăria Oradea a semnat cu asocierea dintre companiile Trameco, Vega 93, Drumuri Bihor, Geotec Plant, Instgat, Abed Nego şi Selina, cu subcontractanţi Electromontaj, un contract de aproape 50 mil. lei (peste 11 mil. euro), pentru realizarea unui drum rapid pe coridorul transfrontalier de legătură Oradea-Biharkeresztes (Ungaria).

Investiţia se realizează din fonduri comunitare prin Programul de Cooperare transfrontalieră Ungaria-România 2007-2013, lucrările urmând să fie finalizate până în decembrie 2015. Proiectul vizează zona de dealuri a municipiului Oradea şi constă în realizarea unui nou drum paralel cu calea ferată, care va face legătura cu podul care se va construi în zona Făcliei (Dragoş Vodă) şi strada Bihorului, conform reprezentanţilor primăriei Oradea.

Drumul rapid va supratraversa străzile intersectate prin pasaje superioare. Astfel, se va realiza un pasaj superior peste strada Piatra Craiului cu lungimea de 30 de metri şi un viaduct pe străzile Gheorghe Doja şi Louis Pasteur, cu lungimea de 162 de metri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO