ZF Transilvania

Piata pardoselilor industriale stagneaza odata cu reducerea investitiilor straine

22.10.2008, 20:05 231

Compania Polisol Prodexim din Cluj-Napoca, producator de pardoseli industriale, estimeaza ca anul acesta piata din domeniu va stagna in conditiile in care vanzarile companiei clujene vor ajunge pana la finele anului 2008 la 2,8 mil. euro, dupa ce firma a incheiat anul 2007 cu o cifra de afaceri de peste 3,1 mil. euro. Oficialii Polisol estimeaza ca vor inregistra anul viitor o cifra de afaceri de 3 mil. euro.

"Piata furnizorilor de pardoseli industriale pare sa fie stabila in prezent, evolutia acesteia depinzand in mare masura de cresterea numarului de investitii din Romania. Intentionam ca in perioada urmatoare de timp sa crestem numarul de clienti Polisol. In prezent colaboram cu firme precum Marquardt, Ina Schaeffler, Continental Temic, Continental Systems, Connectronics, Siemens, Bosch, Takata Petri, Yazaki, Solectron, Pirelli, Lisa Draexlmaier, European Drinks, European Foods, Rubin King, Metro’’, a declarat pentru ZF Transilvania Stefania Cruceru, marketing manager in cadrul companiei Polisol Prodexim. Daca anul trecut compania a investit in achizitionarea de echipamente, utilaje si in logistica aproximativ 250.000 de euro, in acest an conducerea firmei clujene urmareste consolidarea pozitiei Polisol pe piata de pardoseli industriale. "Vom continua sa investim in achizitionarea de noi utilaje si echipamente in vederea cresterii capacitatilor de productie, anual compania noastra aplicand peste 100.000 de metri patrati de pardoseli din rasini sintetice’’, spune Stefania Cruceru.
Polisol desfasoara activitati de fabricare si aplicare a pardoselilor din rasini sintetice, clientii firmei clujene fiind companii din industria usora, textila, alimentara, auto si electronica. Cele mai noi produse ale companiei clujene sunt sistemele de pardosire ESD, dar si gama de reconditionare a pardoselilor deja existente PoliShine. 
Compania Polisol Prodexim S.R.L. a fost infiintata in anul 1998, cu principal domeniu de activitate aplicarea pardoselilor din rasini sintetice, actionarul unic al companiei fiind omul de afaceri Ramon Cobilanski. Firma clujeana detine majoritatea actiunilor companiei Leader Constructii S.R.L., care desfasoara activitati similare cu cele derulate de Polisol Prodexim. Numarul de angajati al companiei Polisol in prezent este de 29 de persoane.

Piata pardoselilor industriale s-a dezvoltat in ultimul timp mai ales ca urmare a implementarii noilor norme de igiena a spatilor din industria alimentara sau din domeniul sanitar, reguli care au fost impuse pietei odata cu intrarea tarii noastre in Uniunea Europeana. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO