ZF Transilvania

Preţul apartamentelor noi din Cluj a scăzut cu 10%

Preţul apartamentelor noi din Cluj a scăzut cu 10%

Autor: Laurentiu Cotu

06.08.2012, 11:29 665

Preţul mediu pentru apartamentele noi scoase la vânzare în Cluj-Napoca a ajuns luna trecută la valoarea de 821 euro mp util, cu 10% mai puţin faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Tendinţa de scădere a preţului a fost mai accentuată pe segmentul nou, apartamentele din această categorie ieftinindu-se cu peste 2% în ultimele treizeci de zile, potrivit sitelui imobiliare.ro.

Preţurile apartamentelor din Cluj-Napoca continuă să scadă, astfel că indicele imobiliare.ro pentru acestă zonă în luna iulie are o valoare medie de 899 euro/mp util, coborând pentru prima dată sub pragul de 900 de euro mp.

Pe de altă parte, Clujul rămâne în continuare oraşul cu cele mai scumpe apartamente vechi din afara Capitalei. Astfel, preţul mediu cerut pentru apartamentele din blocurile construite înainte de 1990 din Cluj-Napoca a ajuns la valoarea de 972 euro mp util în luna iulie, în creştere cu 1% faţă de luna precedentă. În comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut, apartamentele vechi din Cluj sunt cu doar 0,2% mai ieftine.

În cazul garsonierelor şi al unităţilor cu două camere, creşterea a fost de 4,4%, respectiv 1%. Apartamentele cu trei camere s-au ieftinit însă cu 1%. În comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut, dacă apartamentele cu două şi trei camere sunt mai ieftine cu 3,5%, respectiv 0,7%, garsonierele îşi menţin preţul ridicat, fiind mai scumpe cu 7%.

Indicele imobiliare.ro reprezintă preţul exprimat în euro pe metru pătrat de suprafaţă utilă al apartamentelor de vânzare situate în blocuri de apartamente, cu destinaţie rezidenţială, pe baza anunţurilor publicate pe site de către agenţiile imobiliare şi proprietari. Indicele este calculat zilnic în baza ofertelor introduse în ultimele 7 zile faţă de ziua de raportare, la nivel naţional şi ia în calcul, în medie, 22.000 de oferte publicate lunar în 41 de judeţe.

Indicele imobiliare.ro este disponibil pentru oraşele Bucureşti, Braşov, Cluj-Napoca, Constanţa, Timişoara, şi Ploieşti. Portalul Afacerilor Imobiliare este proprietatea companiei RealMedia Network din Timişoara.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO