ZF Transilvania

Primăria Arad investeşte 11 mil. euro într-un sistem de supraveghere video

Primăria Arad investeşte 11 mil. euro într-un sistem...

Autor: Laurentiu Cotu

18.03.2024, 17:57 113

Primăria Arad a demarat un proiect de investiţii de aproximativ 11 mil. euro pentru achiziţionarea unui sistem de supraveghere video compus din 1.500 de camere video în vederea monitorizării întregului oraş. În prezent, Aradul beneficiază de un sistem video digital în câteva din locaţiile importante ale municipiului, însumând 84 de camere de supraveghere monitorizate de Direcţia Generală Poliţia Locală Arad. Sistemul a fost achiziţionat prin Programul HU-RO 2007-2013 şi oferă imagini live în oraş.

Avantajele utilizării  unui astfel de sistem sunt creşterea securităţii publice, o mai bună gestionare a traficului, prevenirea şi investigarea infracţiunilor de trafic, asigurarea securităţii în zonele publice, creşterea eficienţei operaţionale. Municipalitatea intenţionează să achiziţioneze acest sistem în leasing cu durata de 3 ani, timp în care va beneficia de servicii de operare şi mentenanţă. La finele duratei de leasing, camerele video vor intra în patrimoniul municipiului, potrivit unui comunicat de presă al primăriei Arad.

’’Dincolo de camere care vor fi pe mai multe categorii - cele care citesc plăcuţele de înmatriculare, cele care pot da alarmă cu anumite probleme din proximitatea şcolilor, cele care semnalează incendii, blocaje în traffic - important este softul care integrează de la e-ticketing până la telegestiune, precum şi faptul că au capacitatea de a semnala în mod real orice problemă care apare la nivelul municipiului’’, a declarat Călin Bibarţ, primarul municipiului Arad, într-un comunicat de presă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO