ZF Transilvania

Primăria Bacău investeşte 2,4 mil. euro în reabilitarea infrastructurii urbane

Primăria Bacău investeşte 2,4 mil. euro în...

Autor: Laurentiu Cotu

22.10.2013, 17:38 167

Primăria Bacău a demarat lucrările de reabilitare a infrastructurii urbane, zona Mioriţei-9 Mai-Vântului-Vadu Bistriţei, valoarea totală a investiţiei fiind de circa 10,6 mil. lei (2,4 mil. euro), iar durata de finalizare a proiectului de maxim 12 luni. Lucrările constau în reabilitarea integrală a trotuarelor, a suprafeţei carosabile, amenajarea a 600 de noi locuri de parcare şi accese pentru parcări. Totodată, vor fi modernizate şi reţelele de apă potabilă şi canalizare, iar pentru iluminatul public sunt prevăzuţi 91 de stâlpi.

Reabilitatea întregii zone se realizează prin fonduri europene, în cadrul Planului Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU), care presupune investiţii totale de circa 35 de milioane de euro în infrastructura din municipiului Bacău. Principalele obiective de investiţii, aflate în diverse stadii de execuţie, derulate de primăria Bacău prin PIDU sunt podul peste râul Trebeş, Calea Moineşti, pasarela Mărgineni, străzile Mioriţei, Vadu Bistriţei, I.L Caragiale, Milcov, Ştefan cel Mare şi Energiei şi pasarela Narcisa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO