ZF Transilvania

Primăria Braşov investeşte 2 mil. euro în modernizarea iluminatului public

arhiva Medifax Foto

Autor: Laurentiu Cotu

18.02.2014, 19:26 222

Primăria Braşov a demarat un proiect de investiţii în valoare de aproximativ 9,5 mil. lei (peste 2 mil. euro), TVA inclus, pentru modernizarea sistemelor de iluminat public din municipiu. Contractul de lucrări a fost semnat de primăria Braşov cu asocierea dintre companiile Flash Lighting Services din Bucureşti şi Flashnet Braşov, durată de implementare a proiectului fiind estimată la 17 luni.

’’Costurile vor fi reduse prin diminuarea valorii facturilor de energie electrică, dar şi prin creşterea duratei de funcţionare a corpurilor de iluminat. Proiectul are şi o componentă ce presupune siguranţa cetăţeanului, prin instalarea camerelor de supraveghere şi a butoanelor de panică”, a declarat George Scripcaru, primarul municipiului Braşov.

Proiectul, finanţat din fonduri europene, prevede implementarea unui sistem integrat de telegestiune a iluminatului public la nivelul municipiului Braşov, respectiv a unui sistem integrat de supraveghere video în zonele de risc de pe domeniul public. Sistemul de telegestiune va oferi posibilitatea controlului interactiv al iluminatului public, utilizându-se comanda de la distanţă a aprinderii/stingerii punctelor de iluminat, precum şi reglarea intensităţii luminii prin programare automată.

Sistemul integrat de securitate în zonele de risc din municipiu Braşov va cuprinde un număr de 42 de camere video de supraveghere montate pe stâlpii de iluminat stradal, împreună cu un subsistem de panică pentru apeluri de urgenţă şi suport video live.

Compania Flash Lighting Services din Bucureşti, care va realiza împreună cu Flashnet Braşov lucrările de modernizare a sistemelor de iluminat public, a realizat în 2012 o cifră de afaceri de 42,7 mil. lei (9,6 mil. euro), cu un număr mediu de 90 de angajaţi, conform siteului Ministerului Finanţelor Publice.

laurenţiu.cotu@zf.ro      

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO