ZF Transilvania

Primăria Braşov investeşte peste 21 mil. lei în construirea a 60 de apartamente destinate famililor de tineri din municipiu

Primăria Braşov investeşte peste 21 mil. lei în...

Autor: Laurentiu Cotu

13.03.2024, 18:13 93

Primăria Braşov a demarat un proiect de investiţii de peste 21,1 mil. lei (4,2 mil. euro), fără TVA, finanţat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), ce presupune construirea a 60 de apartamente destinate famililor de tineri din municipiu. În prima etapă se vor elabora documentaţiile necesare construirii celor 10 clădiri, fiecare cu câte 6 apartamente, potrivit unui comunicat de presă al primăriei Braşov.

’’Iniţial acest proiect era propus pentru a fi construit în cartierul Stupini, dar având în vedere faptul că pentru locaţia propusă trebuia elaborat un Plan de Urbanism Zonal (PUZ), ceea ce ar fi prelungit foarte mult perioada de realizare a locuinţelor, municipalitatea a luat decizia reamplasării lor în cartierul Noua. Proiectul face parte din componenta 10 - Fondul local, construirea de locuinţe <nZEB Plus> pentru tineri. Locuinţele nZEB Plus (Nearly Zero Energy Buildings) sunt clădiri al căror consum de energie este aproape egal cu zero şi care produc o bună parte din energie din surse regenerabile’’, se arată în comunicatul de presă al primăriei Braşov.

Pentru a fi eligibili, tinerii braşoveni trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 18 şi 35 de ani, venitul pe membru de familie să fie mai mic decât salariul lunar mediu pe economie, să nu deţină o locuinţă/nu au deţinut o locuinţă, locuiesc într-o locuinţă supraaglomerată şi precară. Criteriile pot avea în vedere dacă tinerii au în grijă unu sau mai mulţi copii la nivelul gospodăriei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO