ZF Transilvania

Primăria Braşov investeşte peste 25 mil. lei în construirea unei grădiniţe cu o capacitate de 100 de locuri

Primăria Braşov investeşte peste 25 mil. lei în...

Autor: Laurentiu Cotu

05.12.2023, 18:14 85

Primăria Braşov a lansat licitaţia pentru proiectarea şi executarea lucrărilor de construcţie a unei grădiniţe cu o capacitate de 100 de locuri în cartierul Bartolomeu-Avantgarden, valoarea estimată a investiţiei fiind de 25,1 mil. lei (5 mil. euro), fără TVA, din fonduri de la bugetul local. Este prima grădiniţă care se construieşte de la 0 în acest cartier, pe un teren donat de un dezvoltator, potrivit unui comunicat de presă al primăriei Braşov.

Conform caietului de sarcini, termenul maxim pentru etapa de proiectare este de 5 luni, iar execuţia lucrărilor poate fi realizată în 12 luni. Modalitatea de atribuire este cel mai bun raport calitate-preţ, în care propunerea financiară reprezintă 40 de puncte, iar componenta tehnică 60 de puncte. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 15 decembrie.

’’Braşovul derulează cel mai amplu proiect de construire de infrastructură dedicată educaţiei ante şi pre-şcolare şi are în acest moment, în diferite stadii de implementare, creşe şi grădiniţe în toate cartierele unde există o astfel de nevoie. (…) Urmează şi construirea unei creşe, iar în acest fel, braşovenii din Bartolomeu-Avantgarden îşi vor putea duce copiii la creşa sau grădiniţa de lângă casă’’, a declarat Allen Coliban, primarul municipiului Braşov, într-un comunicat de presă.

Grădiniţa, cu program prelungit, va avea o capacitate de 100 de locuri în cele 5 săli de grupă de la nivelul parterului şi al etajului. Fiecare grupă va fi de circa 18-20 copii, cu vârsta cuprinsă între 3 şi 6 ani. De asemenea, vor fi amenajate 9 dormitoarele cu paturi fixe, nerabatabile, aferente sălilor de grupe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO