ZF Transilvania

Primăria Braşov investeşte peste 25 mil. lei în construirea unui centru pentru persoanele cu dizabilităţi

Primăria Braşov investeşte peste 25 mil. lei în...

Autor: Laurentiu Cotu

06.11.2023, 16:56 70

Primăria Braşov a demarat un proiect de investiţii de 25,6 mil. lei (5,1 mil. euro) pentru construirea unui centru dedicat persoanelor cu dizabilităţi în cartierul Stupini, pe un teren de 1.889 mp, aparţinând municipalităţii. Proiectul centrului a trecut de una dintre etapele importante, respectiv aprobarea studiului de fezabilitate şi a indicatorilor tehnico-economici, potrivit unui comunicat de presă transmis de primăria Braşov. Pentru finanţarea acestei investiţii, primăria Braşov încearcă să atragă fonduri nerambursabile prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR). Durata lucrărilor este estimată la 24 de luni.

’’Continuăm să investim în infrastructura de servicii sociale. După ce anul trecut am deschis primul adăpost pentru victimele violenţei domestice, iar în acest an centrul pentru persoanele fără adăpost, urmează construirea unui centru pentru persoane cu dizabilităţi, în cartierul Stupini. Prin acest nou centru, persoanele cu dizabilităţi vor avea acces atât la servicii de recuperare fizică, motorie şi locomotorie, cât şi la consiliere psihologică, terapie şi activităţi care să-i ajute să fie cât mai integraţi în comunitatea oraşului nostru’’, a spus Flavia Boghiu, viceprimarul municipiului Braşov.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO