ZF Transilvania

Primăria Braşov investeşte peste 85 mil. lei într-o parcare multietajată cu aproape 800 de locuri

Primăria Braşov investeşte peste 85 mil. lei într-o...

Autor: Laurentiu Cotu

18.07.2023, 18:17 2450

Primăria Braşov a demarat un proiect de investiţii de 85,6 mil. lei (17,3 mil. euro), fără TVA, cofinanţat din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operaţional Regional, pentru construirea unei parcări multietajată cu o capacitate de 773 de locuri. Parcarea va fi construită în partea dreaptă a terminalului RAT din cartierul Bartolomeu, în apropierea viitoarei săli polivalente şi va avea 4 niveluri, potrivit unui comunicat de presă al primăriei Braşov.

Suprafaţa parcării va fi de peste 20.000 mp, din care 9.905 mp pe cele două niveluri subterane şi 10.112 mp pe nivelurile supraterane. Cele aproape 800 de locuri de parcare sunt împărţite astfel: 697 de locuri pentru autoturisme, 10 locuri pentru motociclete, 12 locuri pentru autocare/microbuze şi 54 de locuri pentru biciclete. Parcările pentru autocare şi biciclete se vor amenaja la nivelul solului. Parcarea va fi dotată cu 13 staţii de încărcare a autoturismelor electrice.

’’Municipalitatea a accesat sute de milioane de lei, din fonduri nerambursabile, pentru a putea oferi infrastructura necesară acestei treceri către transportul alternativ. Parte din această strategie sunt construirea, la fiecare intrare importantă din oraş, a parcărilor de tip park&ride. (…) Prima va fi cea din Bartolomeu, pentru care, deja, am ajuns în faza de atribuire, dar vor urma şi cele de la intrarea dinspre Bucureşti, dinspre Târgu Mureş şi dinspre Bacău.’’, a declarat Allen Coliban, primarul municipiului Braşov, într-un comunicat de presă.

În urma unei proceduri de achiziţie, primăria a desemnat câştigătorul licitaţiei de execuţie a lucrărilor pentru acest obiectiv de investiţii asocierea dintre companiile Eren Cons, Capabil, Metal Hammer BAU, Termoprot, Logosol Rent, Hardinstal Consulting, cu subcontractant Studio Art Construct. Durata maximă de execuţie este de 16 luni de la data ordinului de începere a lucrărilor.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO