ZF Transilvania

Primăria Cluj-Napoca a alocat 1 mil. euro pentru proiecte culturale

Primăria Cluj-Napoca a alocat 1 mil. euro pentru...

Autor: Laurentiu Cotu

17.03.2014, 17:45 79

Primăria Cluj-Napoca a alocat în acest an, din bugetul local, suma de 4,5 mil. lei (1 mil. euro) pentru susţinerea proiectelor culturale locale. Astfel, Teatrul Naţional Cluj-Napoca, Filarmonica de Stat Transilvania, Teatrul maghiar de Stat Cluj, Fabrica de Pensule, Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF), Festivalul Internaţional de Film Comedy Cluj, Transilvania Jazz Festival, dar şi Opera Română şi Opera Maghiară, fac parte din proiectele şi organizaţiile sprijinite de primăria Cluj-Napoca în acest an.

"Practic am dublat în ultimii doi ani sumele alocate din buget pentru acest sector. De la 2 milioane de lei în 2012 am majorat la 4,5 milioane de lei în acest an valoarea finanţărilor nerambursabile alocate din bugetul local organizaţiilor non-guvernamentale care activează în sectorul cultural", conform reprezentanţilor primăriei Cluj-Napoca. Selectarea proiectelor care beneficiază de acest buget este realizată de comisiile specializate ale consiliului local Cluj-Napoca.
 

 
 


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO