ZF Transilvania

Primăria Cluj-Napoca a cumpărat două troleibuze de la Astra Arad pentru 850.000 de euro

Primăria Cluj-Napoca a cumpărat două troleibuze de la...

Autor: Laurentiu Cotu

18.12.2013, 18:52 554

Primăria Cluj-Napoca a achiziţionat de la compania Astra Arad două troleibuze, pe care a plătit în total, 3,8 mil. lei (aproximativ 850.000 de euro). Achiziţia a fost făcută în baza unei licitaţii publice câştigate de compania Astra Bus Arad. Durata de utilizare a acestor troleibuze este de 15 ani, iar termenul de garanţie de doi ani. În total, primăria din Cluj va achiziţiona 10 astfel de troleibuze.

‘’Avem astăzi în circulaţie 7 din cele 10 noi troleibuze din acordul cadrul, iar următoarele trei troleibuze vor sosi în luna ianuarie. În 2014 vom achiziţiona mai multe autobuze, pe lângă autobuzele electrice pe care urmărim să le obţinem din fonduri elveţiene’’, a declarat Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca. 

Troileibuzele articulate au o lungime de 18 metri, capacitate de transport de 164 de călători, 42 de locuri pe scaune, 4 scaune cu accesibilitate pentru persoanele cu dizabilităţi motorii, scaune ergonomice, consum redus de energie, sistem de climatizare (încălzire, răcire, aer condiţionat, ventilaţie), sistem electronic luminos de informare a călătorilor (afişaj cu LED-uri).

Totodată, acestea sunt echipate cu 7 camere de luat vederi, un computer de bord pentru gestiunea, diagnosticarea şi managementul vehiculului, dar şi cu echipament pentru comunicarea prin GPS. RATUC (Regia Autonomă de Transport Urban Călători) Cluj şi-a schimbat recent forma juridică, din regie autonomă în societate pe acţiuni, cu denumirea Compania de Transport Public Cluj-Napoca.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO