ZF Transilvania

Primăria Cluj-Napoca cumpără 40 de autobuze noi, investiţie estimată la 12 mil. euro

Primarul Clujului Emil Boc

Primarul Clujului Emil Boc

Autor: Laurentiu Cotu

05.03.2014, 18:45 677

Primăria Cluj-Napoca intenţionează să achiziţioneze în acest an 40 de autobuze noi pentru transportul de călători din municipiu. Investiţia totală poate fi estimată la aproximativ 12 mil. euro, în condiţiile în care, preţul unui astfel de autobuz, cu EURO 6, poate ajunge la 300.000 de euro.

Conform caietului de sarcini, autobuzele trebuie să fie dotate cu aer condiţionat, camere video, podea joasă, rampă de acces pentru cărucioare şi persoane cu dizabilităţi, loc pentru fotoliu rulant, uşi de acces duble, sistem de numărare a călătorilor, sisteme de transmitere de date (radio, GPS), validatoare pentru cardurile de călătorie. Mai mult, aceste autobuze trebuie să aibă o lungime de 18 metri, o capacitate de 150 de locuri şi motor EURO 6. Perioada de garanţie va fi de minim 3 ani, iar durata de funcţionare de 15 ani.

”Am demarat procedurile legale în vederea achiziţionării celor 40 de autobuze pe care primăria le va cumpăra pentru compania de transport public din municipiu. Astăzi am validat caietul de sarcini, am finalizat deci documentaţia, pe care o înaintăm Autorităţii Naţionale pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice pentru validare, unde va sta 10 zile. Anunţul va fi apoi publicat în sistem electronic de achiziţii publice SEAP, după care se va organiza licitaţia pentru depunerea de oferte, urmând adjudecarea şi în final livrarea autobuzelor”, a declarat Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca.

Primăria estimează că primele autobuze vor intra în circulaţie din această toamnă. Primarul municipiului Cluj-Napoca a mai spus că oferta va fi deschisă oricărei companii româneşti sau internaţionale, însă speră ca marile firme să participe la licitaţie. Potrivit unui anunţ publicat deja de primăria Cluj-Napoca pe site-ul e-licitatie.ro, valoarea estimată a contractului de achiziţie a autobuzelor este de 62,9 milioane lei (13,9 milioane de euro), inclusiv TVA, iar data prevăzută pentru începerea procedurilor de adjudecare este 31 martie.

 


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO