ZF Transilvania

Primăria Oradea investeşte 8,5 mil. lei în modernizarea străzii Meşteşugarilor din cartierul Ioşia

Primăria Oradea investeşte 8,5 mil. lei în...

Autor: Laurentiu Cotu

09.01.2024, 16:50 87

Primăria Oradea derulează un proiect de investiţii de aproximativ 8,5 mil. lei (1,7 mil. euro), fără TVA, pentru lărgirea la patru benzi a străzii Meşteşugarilor din cartierul Ioşia. Prin lărgirea la patru benzi a acestei artere, cartierul Ioşia va beneficia de un coridor rutier fluent. Acesta va fi continuat cu proiectul pasajului denivelat peste strada Ovid Densusianu şi calea ferată, în vederea realizării unei conexiuni cu autostrada A3 şi, ulterior, cu drumul expres Arad-Oradea, potrivit unui comunicat de presă al primăriei Oradea.

Proiectul de investiţii prevede şi plantarea aliniamentelor cu arbori, pe ambele laturi ale străzii. La finalul lucrărilor, pe strada Meşteşugarilor se va circula pe patru benzi de circulaţie, pe tronsonul care face legătura între Calea Aradului şi strada Lăpuşului, pe o lungime de 1,2 kilometri. Carosabilul va avea o lăţime de 14 metri, iar pistele de biciclete vor fi amenajate pe ambele sensuri, fiecare având 1,5 metri lăţime. Investiţia este realizată de asocierea formată din companiile bihorene Trebor Drum Construct şi ProConSolutions. Termenul de execuţie este de opt luni.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO