ZF Transilvania

Primăria Sibiu a accesat o finanţarea europeană nerambursabilă de 8,5 mil. lei pentru construcţia unei creşe şi a unei grădiniţe în Piaţa Cluj

Primăria Sibiu a accesat o finanţarea europeană...

Autor: Laurentiu Cotu

08.01.2024, 17:10 46

Primăria Sibiu a obţinut o finanţare europeană nerambursabilă de 8,5 mil. lei (1,7 mil. euro) pentru construcţia unei noi clădiri în Piaţa Cluj, în care se vor amenaja o creşă cu 30 de locuri şi o grădiniţă cu 60 de locuri. Valoarea totală estimată a proiectului este de aproximativ 20,1 mil. lei (peste 4 mil. euro), diferenţa urmând să fie suportată din bugetul local, potrivit unui comunicat de presă al primăriei Sibiu.

’’Avem finanţarea asigurată pentru construcţia a două creşe pe Calea Poplăcii şi respectiv pe strada Viitorului. De asemenea, am depus în cadrul Programului Regiunea Centru un proiect pentru construcţia unei creşe şi grădiniţe pe Calea Şurii Mici. Pe lângă acestea, am fost înştiinţaţi la finalul lui decembrie că am obţinut fondurile europene şi pentru construcţia unei creşe şi grădiniţe în Piaţa Cluj, lângă şcoala nr. 12. Astfel, intrăm în linie dreaptă pentru crearea a 210 locuri noi în creşe şi 60 locuri în grădiniţe.”, a spus Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu, într-un comunicat de presă.

Clădirea care urmează să fie construită în Piaţa Cluj va avea subsol, parter şi etaj şi o suprafaţă utilă de peste 1.600 de mp. Prin acest proiect se vor amenaja şi reţelele de utilităţi în clădire: apă şi canalizare, gaz, instalaţii sanitare şi iluminat cu LED. Încălzirea se va realiza mixt, prin radiatoare, încălzire în pardoseală şi ventiloconvectoare de tavan. După semnarea contractului de finanţare, primăria Sibiu va contracta execuţia lucrărilor. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO