ZF Transilvania

Primăria Sibiu investeşte peste 10 mil. lei în reabilitarea Colegiului Andrei Şaguna

Primăria Sibiu investeşte peste 10 mil. lei în...

Autor: Laurentiu Cotu

20.02.2024, 17:56 86

Primăria Sibiu a demarat un proiect de investiţii de 10,1 mil. lei (2 mil. euro) ce prevede reabilitarea Colegiului Naţional Pedagogic Andrei Şaguna în vederea îmbunătăţirii eficienţei energetice. În urma unei proceduri publice de achiziţie, lucrările de reabilitare au fost accesate de asocierea dintre companiile Total NSA AG Construct şi Allbizz, ambele din Sibiu.

’’Investiţia are o valoare de 10,1 milioane de lei, din care 8,3 milioane lei din fonduri europene nerambursabile, iar restul din bugetul local. Primele două luni vor fi rezervate proiectării şi obţinerii avizelor, iar de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor, constructorul are la dispoziţie 12 luni pentru a le executa. Această eficientizare energetică presupune pe lângă lucrările specifice şi o modernizare a spaţiilor interioare, de la geamuri şi până la tencuieli şi zugrăveli.’’, a spus Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu, într-un comunicat de presă.

Primăria Sibiu a depus în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) un al doilea proiect pentru Colegiul Andrei Şaguna, pentru extinderea acestuia şi implementarea măsurilor în vederea dobândirii statutului de şcoală verde. Proiectul care este gestionat prin Ministerul Educaţiei se află în prezent în evaluare, iar dacă va fi aprobat, va însemna o investiţie de peste 34 de milioane de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO