ZF Transilvania

Primăria Timişoara a alocat 2,7 mil. lei pentru dotări în şcolile din municipiu

Primăria Timişoara a alocat 2,7 mil. lei pentru dotări...

Autor: Laurentiu Cotu

05.03.2014, 18:37 67

Primăria Timişoara a alocat din bugetul local pentru acest an 2,7 mil. lei (600.000 de euro) pentru dotări în şcolile gimnaziale şi liceele timişorene, în vederea creşterii performanţei şi condiţiilor tehnice ale acestor unităţi de învăţământ.

Dotările constau în 300 de calculatoare, peste 30 de videoproiectoare, 25 de table tip smartboard, dar şi sisteme de supraveghere video şi alarmare antiefracţie pentru un număr de 15 şcoli, potrivit municipalităţii din Timişoara. Lista de investiţii în dotări cuprinde şi elemente de accesibilizare ale clădirilor din patrimoniul şcolar, respectiv 10 rampe pentru accesul persoanelor cu dizabilităţi.

Timişoara este al treilea oraş ca mărime din România şi principalul centru social, economic şi cultural al părţii de vest a ţării. Economia locală este diversificată, printre principalele sectoare numărându-se sectorul auto, tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor, logistică, inginerie electrică, sectorul chimic, tipografic şi textil.

Pentru a susţine dezvoltarea infrastructurii municipale şi sociale, primăria Timişoara a luat un împrumut în valoare de 112 milioane lei (aproximativ 25 milioane euro) de la IFC, parte a grupului Banca Mondială.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO