ZF Transilvania

Primăria Timişoara investeşte 115 mil. lei într-un stadion de peste 10.000 de locuri

Primăria Timişoara investeşte 115 mil. lei într-un...

Autor: Laurentiu Cotu

05.02.2024, 15:57 140

Primăria Timişoara a demarat un proiect de investiţii de 115 mil. lei (aproximativ 23 mil. euro) pentru construcţia unui stadion cu o suprafaţă de peste 9.000 mp şi cu o capacitate de 10.101 de locuri. Lângă viitorul stadion va fi amenajat şi un parc cu loc de joacă şi o parcare cu peste 450 de locuri, care va putea fi folosită şi de locuitorii din zonă, potrivit unui comunicat de presă al primăriei Timişoara.

’’Am semnat autorizaţia de construire pentru noul stadion din Calea Buziaşului şi am pus bani în bugetul de anul acesta pentru construcţie. Vom trece direct la execuţie pentru că prin licitaţia de anul trecut am selectat deja constructorul. E un proiect pentru întreaga comunitate, pentru că pe lângă stadion construim un parc, un loc de joacă şi o parcare de mari dimensiuni. Toate costurile le suportăm din bugetul local.’’, a declarat Dominic Fritz, primarul Timişoarei, într-un comunicat de presă.

Noua construcţie va avea fundaţia din beton şi structură metalică şi va fi de categoria 4, în conformitate cu cerinţele UEFA şi IFAB (International Football Association Board). Pentru acoperirea stadionului vor fi folosite membrane tensionate - structuri uşoare din materiale compozite, pentru a obţine o iluminare naturală. Viitorul stadion va putea găzdui atât competiţii oficiale de fotbal, cât şi antrenamentele echipelor din centrele de copii şi juniori.

Compania Tehnodomus din Arad, deţinută de antreprenorii Virgil Sorin Henţ şi Gheorghe Maxinan, împreună cu subcontractanţii Techno Montaj Sistem, Instal Gas Corporation SRL, Energo Proiect, Atelier Decumanus, MC General Construct Alfa SRL şi SC Contact Plus SRL, se vor ocupa de construcţia stadionului de pe Calea Buziaşului din Timişoara. Termenul de execuţie este de 28 de luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO