ZF Transilvania

Proiect de 14 mil. euro pentru îmbunătăţirea siguranţei şi securităţii în zona de frontieră româno-sârbă

Proiect de 14 mil. euro pentru îmbunătăţirea...

Autor: Laurentiu Cotu

04.10.2023, 17:13 91

Consiliul Judeţean Timiş, în parteneriat cu judeţele Caraş-Severin şi Mehedinţi şi cu şase districte din Serbia, implementează proiectul SAFE ’’Un climat mai sigur în zona de frontieră româno-sârbă’’, în valoare de 14 mil. euro, fonduri asigurate prin Programul Interreg IPA România-Sebia (2021-2027). Proiectul urmăreşte consolidarea capacităţii instituţionale a autorităţilor implicate în gestionarea frontierelor şi îmbunătăţirea siguranţei şi securităţii în zonele vizate, potrivit unui comunicat de presă al Consiliului Judeţean Timiş.

Programul vizează cei 548 km care reprezintă 2% din întreaga frontieră terestră externă a Uniunii Europene. Pe acest perimetru există opt puncte de trecere rutiere, trei portuare, două puncte de trecere pe calea ferată şi un punct de trecere fluvială (cu bacul) care, anual, asigură traversarea a peste 2,5 milioane de persoane şi a 1,2 milioane de mijloace de transport marfă.

’’În perioada următoare se vor contracta încă două proiecte de importanţă strategică şi două de infrastructură mare, cu un buget total de 24 milioane de euro. Acestea au o valoare deosebită prin prisma activităţilor ce urmează a fi implementate în zona de graniţă, pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă, respectiv pentru asigurarea unor servicii medicale de calitate în aria programului’’, se arată în comunicatul de presă transmis de CJ Timiş.

Beneficiarele finanţării sunt trei judeţe din România: Timiş, Caraş-Severin şi Mehedinţi, dar şi 6 districte din Serbia: Severno Banatski, Srednje Banatski, Južno Banatski, Branicevski, Borski şi Podunavski.  

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO