ZF Transilvania

Proiect european de 3 mil. lei pentru practica studenţilor Universităţii Tehnice Cluj

Autor: Laurentiu Cotu

05.04.2012, 14:28 272

200 de studenţi ai Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca sunt cuprinşi într-un proiect de inserţie pe piaţa muncii, în valoare totală de peste 3 mil. lei (aproximativ 700.000 de euro), finanţat din fonduri europene, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane.

În cadrul proiectului ''Practica - Primul pas în cariera ta'', cei 200 de studenţi ai Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca vor beneficia de subvenţii pentru stagiile de practică, în valoare de 430 de lei fiecare.

Proiectul este implementat în Regiunea Transilvania de Nord de către Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest şi Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, Axa prioritară 2 - ''Corelarea învăţării pe tot parcursul vieţii cu piaţa muncii", Domeniul major de intervenţie 2.1 - ''Tranziţia de la şcoală la viaţa activă".

Obiectivul general al proiectului este favorizarea inserţiei pe piaţa muncii a 600 studenţi din regiunile Bucureşti-Ilfov, Nord-Vest şi Centru, 200 dintre aceştia fiind studenţi ai Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca.

Proiectul vizează, printre altele, cooperarea locală regională şi interregională, ca urmare a dezvoltării relaţiilor universităţii cu entităţile publice şi private din regiunile implicate în proiect, precum şi promovarea şi dezvoltarea parteneriatelor dintre mediul academic şi mediul de afaceri.
laurenţiu.cotu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO