ZF Transilvania

Proiect european de 7 mil. euro pentru modernizarea spitalului municipal din Cluj-Napoca

Proiect european de 7 mil. euro pentru modernizarea...

Autor: Laurentiu Cotu

09.04.2014, 15:31 365

Spitalul clinic municipal Clujana, aflat în administrarea consiliului local Cluj, a câştigat un proiect european de 32,3 mil. lei (aproape 7,2 mil. euro), din care peste 22 mil. lei (circa 5 mil. euro) reprezintă suma nerambursabilă, pentru modernizarea şi echiparea ambulatoriului. Durata de implementare a proiectului este de 18 luni, din care perioada de execuţie a lucrărilor este de 12 luni.

’’Proiectul presupune modernizarea ambulatoriului integrat al spitalului, reamenajarea spaţiului acestuia în vederea creşterii capacităţii de diagnostic şi tratament, reducând astfel numărul internărilor şi durata medie pentru cei internaţi şi dotarea cu aparatura medicală de specialitate’’, conform reprezentanţilor primăriei Cluj-Napoca.

Totodată, în cadrul acestui proiect vor fi amenajate noi cabinete de nefrologie, radiologie şi imagistică medicală, reumatologie şi analize medicale. Practic, clădirea în care funcţionează în prezent ambulatoriul de spital va fi modernizată şi supraetajată, obţinându-se astfel peste 3.200 mp suprafaţă utilă totală. De asemenea, se vor achiziţiona 174 de echipamente (15 sisteme funcţionale de consultaţie/tratament, 17 echipamente IT de uz medical şi 142 de echipamente medicale, printre care computer RMN, ecografe 4D,  băi galvanice).

Proiectul de finanţare din fonduri nerambursabile ’’Modernizarea şi echiparea ambulatoriului din cadrul spitalului clinic municipal Cluj-Napoca, în vederea îmbunătăţirii calitaţii infrastructurii serviciilor de asistenţă medicală” a fost depus în 2009 de către municipiul Cluj-Napoca, în calitate de solicitant, pentru atragerea de fonduri nerambursabile prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa 3. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO