ZF Transilvania

Proiect european de peste 7 mil. euro pentru modernizarea spitalului clinic de urgenţă pentru copii din Braşov

Proiect european de peste 7 mil. euro pentru modernizarea...

Autor: Laurentiu Cotu

07.11.2022, 16:57 74

Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Braşov, subordonat Consiliului Judeţean Braşov, a accesat o finanţare europeană de 35,6 mil. lei (7,2 mil. euro), în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) al României, pentru creşterea eficienţei energetice. Clădirea spitalului clinic de urgenţă Braşov a fost construită în perioada 1979-1984 şi are o suprafaţă desfăşurată de 13.843 mp.

Intervenţiile propuse în cadrul proiectului vor determina o reducere cu peste 50% a consumului anual de energie finală pentru încălzire, faţă de consumul anual înregistrat înainte de renovarea energetică, o scădere a consumului de energie primară totală şi o reducere a emisiilor de dioxid de carbon de 30% până la 60%.

’’Urmează să semnăm contractul de finanţare şi să trecem la treabă. Suntem încrezători că vor fi aprobate şi celelalte şapte proiecte de renovare şi eficientizare energetică a clădirilor publice pe care le-am depus până în prezent pe componenta Valul Renovării din PNRR. Valoarea totală a acestor proiecte este de 92,3 milioane de lei’’, a declarat Adrian-Ioan Veştea, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, într-un comunicat de presă.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO