ZF Transilvania

In 2 saptamani Clujul va da replica oficială la Naţional Arena. Galerie FOTO cu noul stadion. Cum vi se pare faţă de cel din Bucureşti?

no title

Cluj Arena

Autor: Laurentiu Cotu

21.09.2011, 16:53 14603

Noul stadion Cluj Arena, unul dintre cele mai importante contracte de infrastructură lansate pe piaţa locală în plină criză, se apropie de finalizare. Înainte cu două săptămâni de inaugurarea oficială mai sunt de montat circa 500 de scaune, de turnat pista de atletism, plus alte mici finisaje. Deschiderea oficială va avea loc în data de 1 octombrie, când clujenii vor putea vizita stadionul până în jurul orei 24:00.

''Suntem mulţumiţi de cum au evoluat lucrările şi credem că până în data de 25 septembrie stadionul va fi finalizat, urmând ca până la inaugurarea oficială să se facă curăţenia generală. Costurile lunare de administrare ale stadionului se vor ridica la circa 60.000 de euro'', a declarat Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj.

Olandezii care au pus gazon pe Bernabeu, vor monta şi noul gazon de pe stadionul Naţional Arena

Totodată, la inaugurarea stadionului Cluj Arena au fost invitate să cânte formaţiile Scorpions şi Smokie, în data de 8, respectiv 9 octombrie, plus alţi câţiva interpreţi autohtoni. Reprezentanţii CJ Cluj au mai promis clujenilor şi un meci amical al echipei Universitatea Cluj, planificat pentru data de 11 octombrie.


Lucrările la noul stadion din Cluj au început în vara anului 2009, iar investiţia se ridică la 130 mil. lei (circa 35 mil. euro, la cursul euro din 2008, când a fost licitat proiectul stadionului), sumă la care se adaugă şi lucrările de amenajări exterioare ale arenei, în valoare de circa 3,6 mil. lei (850.000 de euro), TVA inclus.


Contractul a fost câştigat de un consorţiu exclusiv "transilvănean", din acesta făcând parte firmele Con-A Sibiu (controlată de omul de afaceri Mircea Bulboacă), Transilvania Construcţii, DAS Engineering Grup, ACI Cluj (deţinută de mai mulţi antreprenori locali printre care Ioan Aşchilean, Horia Ciorcilă sau Dorin Goia), Dico şi Ţigănaş Birou de Proiectare, Grup 4 Instalaţii, Bogart Construct SRL şi Universitatea Tehnică Cluj-Napoca. La realizarea proiectului Cluj Arena au lucrat aproximativ 500 de oameni.

Cluj Arena este al doilea mare stadion care va fi inaugurat anul acesta în România, după Naţional Arena. Cluj Arena are o capacitate de 30.000 de locuri, în timp ce Naţional Arena poate adăposti 55.000 de spectatori. Investiţia în stadionul din Bucureşti cumulează circa 220 de milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO